1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. HİNDİSTAN

  4. Evinde Et Bulunduran Müslüman Linç Edildi
Evinde Et Bulunduran Müslüman Linç Edildi

Evinde Et Bulunduran Müslüman Linç Edildi

Hindistan’da Uttar Pradesh eyaletinde 50 yaşlarındaki Muhammed Akhlaq isimli müslüman bir çiftçi evinde biftek bulundurduğu ve tükettiği için ırkçı Hindu çeteler tarafından linç edildi.

02 Kasım 2015 Pazartesi 02:52A+A-

Mehmet Dindar / Haksöz Haber

Hindistan’ın kuzeyinde Nepal sınırına komşu Uttar Pradesh eyaletinde 50 yaşlarındaki Muhammed Akhlaq isimli müslüman bir çiftçi evinde biftek bulundurduğu ve tükettiği için ırkçı Hindu çeteler tarafından linç edildi.

Bu cinayet son bir kaç haftada ayni sebeple gerçekleşen cinayetlerden biri sadece.

Görgü tanıklarına göre olay Pazartesi gecesi gerçekleşti. Akhlaq ailesinin dokuz ferdi aksam yatmak üzereyken çetenin saldırısına uğradılar. Sopa, pala ve silahlarla saldıran gözü dönmüş çetenin gerekçesi ise bu ailenin evinde sığır eti bulundurması ve tüketmesiydi.

"Her yerden geldiler, kapılardan, pencere ve duvarların üzerinden. Bizim bir sığır kestiğimizi söyleyerek evimize daldılar." diye anlatıyor maktulun 75 yaşındaki annesi Asghari Akhlaq.

"Kimse görmeden bir sığırı evimize nasıl sokabiliriz ki? Biz sadece sizin Müslüman komsularınızız"

Olayda evdeki buzdolabında bulunan etin sadece koyun eti olduğunu söylüyor.

Saldırıyı gerçekleştiren kalabalık çete acımasızca Akhlaq ailesini darbetti. Aile üyelerini evlerinden sürükleyerek çıkarttılar. Ailenin reisi Muhammed Aqhlak'i uyurken basını odada bulunan bir dikiş makinesi ile ezerek öldürdüler. Ailenin diğer üyelerini de acımasızca taşladılar ve bıçakladılar. 22 yaşındaki oğlu Danish de saldırılarda ağır yaralandı.

Çağrılan polis olay yerine bir saat kadar geç geldi. Bu yüzden saldırılar sonunda Muhammed Akhlaq hayatini kaybetti ve oğlu da ağır yaralandı.

Muhammed Akhlaq'in 55 yaşındaki ağabeyi: "Biz böyle bir saldırıyı hiç beklemiyorduk. Biz buradaki müslüman ailelerden biriyiz ve dört nesildir burada yaşıyoruz. Daha önce başımıza böyle bir şey gelmedi." diyor.

Saldırıların kaynağı Hindu Tapınak

Olay köydeki Hindu tapınağında yapılan bir çağrıdan hemen sonra gerçekleşti. Tanıklara göre Hindu tapınağında Muhammed Akhlaq'in evinde sığır eti olduğu ve ailenin sığır eti tükettiği duyuruları yapıldı. Ardından gözü dönmüş kalabalık hemen tapınakta toplandı. Dakikalar içinde toplanan kalabalık doğruca ailenin evine yöneldi. Polis tarafından sorgulanan tapınak rahipleri ve yöneticileri iddiaları yalanlasalar da görgü tanıklarının tamamı olayın Hindu tapınak merkezli olduğu ve topluluğun buradan hareketine başladığını doğruluyor.

Polisin yaptığı tutuklamalar Hindu çetelerinin daha da saldırgan olmalarına yol açtı. Çeteler yağma ve kundaklama eylemleri gerçekleştirdiler.

Yerel politik liderlere göre yapılan saldırılar 2017 eyalet seçimlerini etkilemek amacı ile gerçekleştirilen provakatif eylemler. Ancak Hindistan’da Müslümanlara yapılan saldırılar lokal ve sıradan olaylar değil. 1964 Kalkuta katliamıyla yüzlerce Müslümanın katledilmesinden bu yana Hindu çetelerin Müslüman halkı hedef alan kanlı eylemleri artarak devam etmektedir.

Irkçı lider Narendra Modi'nin gecen sene seçimleri kazanması ile Müslümanları hedef alan saldırılar ve suçlamalar artmaya başladı. Sığır kesimi ve etinin tüketimi yasaklarının ağır bir şekilde uygulanması ülkede ciddi baskılara ve olaylara sebep oldu. Son zamanlarda ayni mazeretle gerçekleştirilen zalimane saldırılar artmaya başladı.

1.2 milyar nüfusa sahip Hindistan’da müslümanlar nüfusun %18'ini oluşturuyor.

Hindistan'da sığırların dini statüleri gereği kesilmesi ve tüketilmesi yasak.

Uttar Pradesh eyaleti Hindistan'da sığır kesiminin yasaklandığı ve sığır eti tüketiminin ağır kurallara ve cezalara tabi tutulduğu birkaç eyaletten biridir.

Kaynak: BBC, Wikipedia

HABERE YORUM KAT