1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Askerleri Katliam Ticareti Yapıyor
Esed’in Askerleri Katliam Ticareti Yapıyor

Esed’in Askerleri Katliam Ticareti Yapıyor

“Esed'in askerleri açıkça katliamın ticaretini” yapıyor diyen muhalif komutan Ebu Velid, silahlarının ve cephanelerinin ağır silahlara karşı yetersiz olduğunu ifade etti.

12 Nisan 2012 Perşembe 00:28A+A-

Suriye’de Beşşar Esed ordusunun halka karşı yürüttüğü katliamları sürerken ordudan ayrılarak “Özgür Suriye Ordusu” çatısı altında muhaliflerin safına katılan askerler, sivilleri koruduklarını ifade ediyor. Özgür Suriye Ordusu'nun Kusayr kenti komutanı Ebu Velid, “Ordu rastgele havan topu saldırısı düzenliyor, Esed’in askerleri işkence yapıyor, öldürüyor ve bütün yaptıklarını kameraya çekip yabancı TV kanallarına satmaya çalışıyor” diye konuştu.

Özgür Suriye Ordusu’nun Kusayr kenti komutanı Ebu Velid, kırsal bölgelerdeki duruma dair gazetecilerin sorularını cevapladı. Ebu Velid, Suriye ordusunun, “bölgede kurulan karakollarda adeta hapsolmuş durumda olduğunu, bu sebeple menziline giren köylere rastgele havan topu saldırısı yaptığını” anlattı.

“Askerler Katliamın Ticaretini Yapıyorlar”

Ordunun köylere tanklarla yaptığı baskınlarda birçok kadın, çocuk ve yaşlıya yönelik katliam, işkence ve tecavüz gibi savaş suçlarını işlediğini belirten Ebu Velid, bazı askerlerin bu suçları kameraya çekip yabancı TV kanallarına satmaya çalıştıklarını iddia etti. “Esed'in askerleri açıkça katliamın ticaretini” yapıyor diyen muhalif komutan Ebu Velid, silahlarının ve cephanelerinin ağır silahlara karşı yetersiz olduğunu ifade etti.

“Rejim, İç Savaş Çıkarmaya Çalışıyor”

Kusayr'da saldırıları Beşşar Esed'in akrabası Albay Fatır Mahluf'un yönettiğini bildiren Ebu Velid, Mahluf'un mezhep ve din savaşı çıkarmak için çeşitli provokatif eylemler düzenlettiğini iddia etti. Ebu Velid, ayrıca halkın tanımadığı kimliği belirsiz bazı kişilerin özellikle Hıristiyanlara ve Nusayrilere saldırdığını ancak muhaliflerin bu kişileri yakalayıp etkisiz hale getirdiklerine dikkat çekti. Kusayr kırsalında yaşayan Ebu Ahmed isimli başka bir muhalif de 7 ay boyunca sadece barışçıl gösteri yaptıklarını, daha sonra insanlar katledilmeye başlayınca halkın, ailelerini korumak için silahlandığını belirtiyor. 30 bin nüfuslu Kusayr kenti, Humus'un 27 kilometre güneyinde bulunuyor. 1 yıldır süren olaylarda Humus kırsalında en az 3 bin 985 kişi hayatını kaybetti. Özgür Suriye Ordusu’nun Kusayr kenti komutanı Ebu Velid, Esed’in askerlerinin köylere yaptığı baskınlarda kadın, çocuk ve yaşlıya yönelik katliam, işkence ve tecavüz gibi savaş suçlarının işlendiğini ve bunları yaparken de bu suçları kameraya çekip yabancı TV kanallarına satmaya çalıştıklarını iddia etti. Ebu Velid, “Esed’in askerleri açıkça yaptıkları katliamın ticaretini yapıyorlar” dedi.

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT