1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinin Saldırılarında 92 Kişi Hayatını Kaybetti
Esed Güçlerinin Saldırılarında 92 Kişi Hayatını Kaybetti

Esed Güçlerinin Saldırılarında 92 Kişi Hayatını Kaybetti

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı güçlerin çeşitli kentlerde direnişçilerin denetiminde olan yerlere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 92 Suriyeli mazlum hayatını kaybetti.

24 Ocak 2015 Cumartesi 01:34A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin havadan ve karadan direnişçilerin kontrolünde olan yerleri ağır silahlarla bombalamasında, başkent Şam'ın banliyölerinde 61, Dera'da 13, İdlib'te 5, Humus ve Hama'da 4'er, Lazkiye'de 3 ve Kuneytra'da 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de Esed güçlerine ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Hamuriye, Duma, Dareya ve Cobar bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladığını kaydetti.

İdlib'teki Esed güçlerinin kontrolünde olan Ebu Zuhur askeri havaalanında rejim güçleri ile direnişçiler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren SRGC, Esed güçlerine ait helikopterlerin İdlib ve çevresindeki direnişçilerin elindeki yerleri bombaladığını iletti.

Halep'in kuzeyinde Esed güçleri ile direnişçiler arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığını vurgulayan SRGC, direnişçilerin Halep'in Aziziye köyüne sızmaya çalışan Esed güçlerini geri püskürttüğünü ifade etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT