1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. El-Halil'deki Çatışmalarda Filistinli Bir Genç Şehit Oldu
El-Halil'deki Çatışmalarda Filistinli Bir Genç Şehit Oldu

El-Halil'deki Çatışmalarda Filistinli Bir Genç Şehit Oldu

El-Halil vilayetindeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda bu akşam işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında yaşanan çatışmalarda Filistinli bir genç şehit oldu ve sabahtan bu yana şehit olan Filistinli sayısı üçe yükseldi.

27 Kasım 2015 Cuma 00:46A+A-

Hastane kaynakları, 19 yaşındaki Halid Mahmud Cevabira isimli gencin vücudunun üst kısmından birkaç yara aldığını ve aldığı yaraların etkisiyle şehit olduğunu duyurdu.

Yerel kaynaklar, El-Arrub Mülteci Kampı'nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, işgal güçlerinin çok sayıda mermi ve göz yaşartıcı bomba attığını bildirdi.

Kaynaklar, Filistin Kızılayı ilk yardım ekiplerinin Halid Mahmud Cevabira'yı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırdığını ve yaklaşık yarım saat sonra şehit olduğunun ilan edildiğini söyledi.

Filistinli gencin şehit olduğunun duyulması üzerine akşam saatlerinde El-Arrub Mülteci Kampı'nın El-Halil-Kudüs karayoluna paralel ana girişinde işgal güçleriyle öfkeli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Bugünkü şehitlerle birlikte Ekim ayı başından bu yana devam eden Kudüs İntifadası'nda şehit olan Filistinli sayısının 102'ye yükseldiği ifade edildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT