1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. El-Cezire Sidnaya Katliamı Üzerindeki Perdeyi Kaldırıyor! (VİDEO)
El-Cezire Sidnaya Katliamı Üzerindeki Perdeyi Kaldırıyor! (VİDEO)

El-Cezire Sidnaya Katliamı Üzerindeki Perdeyi Kaldırıyor! (VİDEO)

Beşşar rejiminin Temmuz 2008’de Sidnaya Cezaevinde kalan Müslüman tutsaklara karşı gerçekleştirdiği katliam, Suriye’de 2011 sonrasında yaşananları anlamak için bir ipucu olabilir.

17 Nisan 2015 Cuma 12:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

El-Cezira kanalı Zaman el-Wasl gazetesi işbirliğiyle Temmuz 2008’de Sidnaya askeri cezaevinde gerçekleşen katliama ilişkin önemli bir yayın yaptı.

Bu yayınla 5 Temmuz 2008’de bu cezaevinde tutulan Müslüman tutsaklara karşı düzenlenen katliama ilişkin bilgiler ilk defa ekranlara taşınmış oldu.

Bu konudaki ilk bilgiler 2013 yılında bu cezaevinde işlenen işkencelere ve görgü tanıklarının ifadelerine bağlı olarak Zaman el-Wasl’ın 10 bölümlük yayınıyla gündeme gelmişti.

2008 yılında Human Rights Watch örgütü Sidnaya askeri cezaevinde yaşananların bağımsız bir şekilde soruşturulması için girişimde bulunmuş fakat rejim bu talebe cevap vermemişti.

2008 yılında Sidnaya cezaevinde tutulan İslamcı mahpusların sayısının 2.000 civarında olduğu tahmin edilmekteydi. 

El-Cezira kanalı Zaman el-Wasl gazetesi işbirliğiyle Temmuz 2008’de Sidnaya askeri cezaevinde gerçekleşen katliama ilişkin önemli bir yayın yaptı. Bu yayınla 5 Temmuz 2008’de bu cezaevinde tutulan Müslüman tutsaklara karşı düzenlenen katliama ilişkin bilgiler ilk defa ekranlara taşınmış oldu. Bu konudaki ilk bilgiler 2013 yılında bu cezaevinde işlenen işkencelere ve görgü tanıklarının ifadelerine bağlı olarak Zaman el-Wasl’ın 10 bölümlük yayınıyla gündeme gelmişti. 2008 yılında Human Rights Watch örgütü Sidnaya askeri cezaevinde yaşananların bağımsız bir şekilde soruşturulması için girişimde bulunmuş fakat rejim bu talebe cevap vermemişti. 2008 yılında Sidnaya cezaevinde tutulan İslamcı mahpusların sayısının 2.000 civarında olduğu tahmin edilmekteydi.

HABERE YORUM KAT