1. YAZARLAR

  2. Yener Dönmez

  3. DÜZELTME VE CEVAP METNİ
Yener Dönmez

Yener Dönmez

Yazarın Tüm Yazıları >

DÜZELTME VE CEVAP METNİ

10 Ocak 2012 Salı 16:46A+A-

 DÜZELTME VE CEVAP METNİ

Yayın sahibi olduğunuz, www.haksozhaber.net isimli internet sayfasında, 12 Temmuz 2011 tarihinde, Yeni Akit Gazetesi’nin 12 Temmuz 2011 tarihli nüshasının 5’inci sayfasında gazetenin Ankara Temsilcisi Yener DÖNMEZ tarafından kaleme alınan “ASKERİ VESAYETİN HUKUK TEMSİLCİSİ” başlıklı müvekkilimin şeref ve saygınlığını incitecek ölçüde, eleştiri sınırlarını aşan, müvekkilime hukuka aykırı fiil isnat eden köşe yazısına yer verdiğiniz tespit edilmiştir.

Cevap hakkına konu ettiğimiz köşe yazısında gerçek dışı, asılsız ve iftira niteliğindeki iddialar ve suçlamalar adeta kanıtlanmış gerçekleşmiş gibi kaleme alınmış ve yazıyı okuyanların zihninde, yazılanlar gerçekmiş gibi bir düşünce yaratılmak istenmiştir. Bu yaklaşımın, müvekkilimin kişilik haklarına, mesleki şeref ve haysiyetine, hukuka aykırı şekilde ağır saldırı teşkil ettiği açıktır. Düzeltme konusu yazıda ileri sürülen hususlarla ilgili kamuoyunun bilmesi gereken gerçekler şu şekildedir:

1- Yazar Yener Dönmez’in köşe yazısında, müvekkilimin rüşvet almak gibi yüz kızartıcı bir suç işlediği konusunda kuvvetli şüpheler bulunduğu, hatta bu sebeple müvekkilim hakkında Elazığ’da Askeri Savcılık tarafından soruşturma dahi başlatıldığı, daha sonra hakkındaki dosyanın görevsizlik kararıyla (görevli savcılık sıfatıyla soruşturmaya devam etmek üzere) Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’ne gönderildiği fakat Hıfzı Çubuklu’nun görevini yapmaktan kaçındığı ve keyfi biçimde müvekkilimi kurtarmak amacıyla dosya hakkında hâlâ işlem başlatmadığı, müvekkilimin vakti geldiğinde geçmişte işlediği iddia edilen bu suçları ortaya çıkartmayan ve saklayan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’ya vefa borcunu ödemek adına TSK Sağlık Komutanı olarak yetkilerini kötüye kullanmak suretiyle gerçeğe aykırı rapor düzenlemesi için aracılık ettiği ifade edilmiştir.

2- Müvekkilim Korgeneral Orhan AKBAŞ, Kara Harp Okulu’ndan mezun olduğu 1974 yılından bugüne kadar ve tüm hayatı boyunca hakkında rüşvet ve benzeri yüz kızartıcı suç nedeniyle başlatılmış şüpheli ya da sanık sıfatıyla bir tek soruşturma /kovuşturma bulunmamaktadır. Hukuka aykırı yazıda hiçbir dayanak gösterilmeden ve hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan müvekkilime haksız ve ağır ithamlar yöneltilmiştir. Müvekkilimin “rüşvet aldığına dair kuvvetli şüpheler “ iddiası ile şüpheli ya da sanık sıfatıyla yargılandığı bir dosya bulunmadığı gibi, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun sakladığı, müvekkilimin hakkında işlem yapmaktan kaçındığı bir dosya bulunmamaktadır.

3- Yine cevap hakkına konu yazıda Çubuklu’nun kolayca rapor almasına müvekkilim tarafından önayak olunduğu iddiası da masa başı yazıdan öteye gitmemektedir. Tümgeneral Hıfzı Çubuklu 11 Ağustos 2010 tarihinde saat 14:33’de “koroner arter hastalığı” nedeniyle yirmi gün istirahatla taburcu edilmiştir. Hastaya tanı koymak ve istirahat süresi belirlemek uzman hekimlerin yetkisi dâhilinde bir konudur. Müvekkilim 11.08.2010 tarihinde bir önceki Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Komutanından görevi devir – teslim töreniyle teslim almıştır. Müvekkilim henüz aktif olarak göreve başlamadığı ve halen görev devir-teslim töreni yapıldığı bir sırada Tümgeneral Hıfzı Çubuklu uzman hekimin raporu ile taburcu olmuştur. Verilen raporda ve yapılan işlemde müvekkilimin hiçbir etkisi olmamıştır ve olması mümkün de değildir. Müvekkilimin raporlara müdahale etme gibi bir yetkisi olmadığı gibi böyle bir niyetinin olabileceğinin telaffuz edilmesi dahi kişilik haklarına saldırı amacı taşımaktadır. Kaldı ki müvekkilim daha göreve başladığı ilk gün devir-teslim töreniyle meşgulken taburcu edilen bir hasta için böyle bir iddianın ileri sürülmüş olması iddia sahibinin gerçek niyetini, durumunu gözler önüne sermektedir. Hekimler tarafından düzenlenecek raporlara ve istirahat sürelerine müdahale etmek suçtur. Yazar Yener Dönmez tarafından yine hiçbir dayanak gösterilmeksizin ve hiçbir delile dayanılmaksızın müvekkilim hakkında ileri sürülen rapora müdahale ettiği yönündeki iddia da yukarıda açıkladığımız diğer iddialar gibi tamamen gerçek dışıdır.

4- Hukuka aykırı köşe yazısında kamuoyunun bilinçli ve kasıtlı bir şekilde yanıltma amacı güdüldüğü değerlendirilmektedir. Yener Dönmez’in 12.07.2011 tarihli köşe yazısındaki haksız iddiaları hakkında müvekkilim tarafından yasal süreç başlatılmıştır ve yasal süreç halen devam etmektedir.

Müvekkilimin kişilik haklarını, mesleki şeref ve haysiyetini ihlal eden söz konusu köşe yazısına ilişkin bu düzeltme ve cevap metnini Büyük Türk Milletinin bilgisine saygılarımızla sunarız.

 

                                                                                                                      Korgeneral Orhan AKBAŞ

                                                                                                                      Vekili

                                                                                                                      Av. Umut Kemal YILDIRIR

YAZIYA YORUM KAT