1. HABERLER

  2. HABER

  3. Donetsk'te Rus Yanlıları Tek Taraflı Bağımsızlık İlan Etti
Donetsk'te Rus Yanlıları Tek Taraflı Bağımsızlık İlan Etti

Donetsk'te Rus Yanlıları Tek Taraflı Bağımsızlık İlan Etti

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk kentinde Rusya yanlıları tek taraflı bağımsızlık ilan etti ve 11 Mayıs'a kadar referandum yapma çağrısında bulundu.

07 Nisan 2014 Pazartesi 17:12A+A-

Doğu Ukrayna'da bulunan ve ağırlıklı olarak Rus asıllı Ukrayna vatandaşlarının yaşadığı Donetsk kentinde birkaç günden bu yana devam eden Rusya yanlısı gösterilerde önemli gelişme meydana geldi. Rusya yanlısı göstericiler, tek taraflı olarak Ukrayna'dan bağımsızlıklarını ilan ettiler. 

Tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden göstericiler, 11 Mayıs'tan geç olmamak kaydıyla bölgede referandum yapılması çağrısında bulundular. Göstericiler diğer taraftan Rusya'nın bölgeye asker göndermesi çağrısı yaptılar.

ITAR TASS Haber Ajansı gelişmeyi Ukrayna'nın Donetsk kentinde "Halk Cumhuriyeti" ilan eden Rusya yanlıları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den barış gücü talebinde bulundu şeklinde duyurdu.

Donetsk'in yanı sıra Luhansk e Harkov şehirlerinde de Rusya yanlısı gösteriler devam ediyor. Luhansk'ta göstericiler bir silah deposunu ele geçirdiler.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT