1. YAZARLAR

  2. RAMAZAN ÇELİKAL

  3. Doğrular ve Yanlışlar
RAMAZAN ÇELİKAL

RAMAZAN ÇELİKAL

Yazarın Tüm Yazıları >

Doğrular ve Yanlışlar

11 Şubat 2009 Çarşamba 21:29A+A-

Başbakanın Davos’taki  çıkışını eleştirerek Türkiye’nin arabuluculuk misyonunu kaybettiği, AB’nce terör örgütü kabul edilen Hamas’a destek verdiği için bu birliğe  girmesinin zorlaşacağı yönünde yapılan beyanatları hepimiz hayretle izliyoruz..  

Hangisi daha doğru tavır dersiniz,  atmış küsur yıldır ne yaptığı bal gibi ortada olan İsrail gibi barışı amaçlamayan bir devletin arabuluculuğunu üslenmek mi, yoksa ölçüsüz katliamlarına bir nebze olsun engel olabilmek için karşı durmak mı? (Mahmud Abbas ve Hüsnü Mübarek’in Türkiye ziyaretlerini bu bağlamda değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum)

Ayrıca, Tüm bu olanların müsebbibi olarak Hamas’ı suçlayıp, onlar da El-Fetih gibi Ortadoğu ve Batının kabulleneceği politikaları benimseyip İsrail ile müzakereyi kabullenmiş ve eninde sonunda bir gün bu müzakerelerin sonuçlanacağına inanmış olsalardı Gazze bu sıkıntıları yaşamazdı yorumlarına ne demeli..

 Kocaman! İsrail’in neler yapabileceğini de hesaba katarak böyle akıllı mı davransalardı, Yoksa dünyevi mantıkla davranmanın sonucunda onurun da yitirilebileceği bilinciyle ölümü de göze alarak direniş ortaya koymaları mı daha akıllıca?

Gazze olaylarına bir de yaşadığımız coğrafyada ortaya konulan tavırlar açısından baktığımızda;

Filistin meselesini; Tarihi süreciyle birlikte Emperyalist hesaplardan bağımsız olarak sadece din kardeşlerimizin maruz kaldığı saldırılar ve bunun oluşturduğu duygusal bir yaklaşımla yardım faaliyetleri psikolojisiyle mi değerlendireceğiz?

Hükümetin, özellikle Başbakanın ortaya koyduğu olumlu tavırların sanki her şeyi çözdüğü ve bunun oluşturduğu “Osmanlı-Türk milleti” edebiyatının tekrar gündeme getirilmesi mi?

Ülkenin doğu illerinde yapılan eylemlerin batı illerindekileri ne nazaran daha kalabalık ve temiz olduğu tartışmalarına girmemiz mi?

Yoksa kendimiz ve özelde Filistinli kardeşlerimiz için alacağımız tavır Filistin ve Mescid-i Aksa mücadelesinin yeryüzü Mustazaf’larının direniş ile tekrar ayağa kalkma davası olduğunu ve içimizde yeni Siyonistler üretmemek için ilkeli bir İslami mücadele oluşturmak mı?

Haydi, Doğru ve yanlışları ayıklayalım…

YAZIYA YORUM KAT

9 Yorum