1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Cuntacı Mısır Rejimi İstiklal Partisinin Faaliyetlerini Yasakladı
Cuntacı Mısır Rejimi İstiklal Partisinin Faaliyetlerini Yasakladı

Cuntacı Mısır Rejimi İstiklal Partisinin Faaliyetlerini Yasakladı

Darbeci Mısır Başbakanı İbrahim Mihleb, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak hakkında mahkemenin 29 Eylül’de verdiği faaliyetlerinin yasaklanması kararının uygulanması için genelge yayınladı.

30 Ekim 2014 Perşembe 15:57A+A-

Darbeci Kahire Acil İşler Mahkemesi 29 Eylül’de İstiklal Partisi’nin faaliyetlerinin de durdurulması kararı vermişti. Mahkeme Mecdi Ahmed Hüseyin başkanlığındaki İstiklal Partisi'ni de Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak’ın siyasi kolu olarak değerlendirmiş ve faaliyetlerini yasaklamıştı. 

Partinin Genel Başkanı Mecdi Hüseyin, Temmuz başında, Sisi liderliğindeki darbenin yıl dönümü öncesi gösterileri organize ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Genelge resmi gazetenin Perşembe günkü sayısında yayınlandı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifakı karara ilşkin henüz bir açıklama yapmadı.

Omurgasını, kapatılan ve mal varlıklarına el konan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan)’ın oluşturduğu grup, darbeci Sisi liderliğinde 3 Temmuz 2013’de yapılan darbenin ardından başkent Kahire başta olmak üzere Mısır'da hala sürmekte olan gösterilere öncülük ediyor. Grubun içerisinde değişik kesimlerden darbe karşıtları yer alıyor.

 Al Jazeera ve Reuters

HABERE YORUM KAT