1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed Bir Teröristtir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed Bir Teröristtir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed Bir Teröristtir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de Esed’le yürümek kesinlikle mümkün değildir. 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan biriyle nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir.” dedi.

27 Aralık 2017 Çarşamba 16:47A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki baş başa ve heyetler arası görüşmeler sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

AA’da yer alan habere göre, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de Esed’le yürümek kesinlikle mümkün değildir. Ne için? 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye’nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye’nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Kuzey Suriye tamamen bir terör koridoru olarak adeta teslim edilmiş vaziyette. Peki ne için orada şu anda koalisyon güçleri var? Ne için orada Rusya var? Ne için orada biz varız? Bütün sebebi Suriye’de huzur yok ve Esed’le de bu huzur oraya gelmez.” dedi.

HABERE YORUM KAT