1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'den 2. Çarşaf Açılımı İzmir'de
CHPden 2. Çarşaf Açılımı İzmirde

CHP'den 2. Çarşaf Açılımı İzmir'de

CHP ikinci çarşaf açılımını İzmir'de yaptı

26 Kasım 2012 Pazartesi 18:39A+A-

CHP, 2008 yılında eski Genel Başkan Deniz Baykal'la İstanbul'da başlattığı çarşaf açılımını, dört yıl aranın ardından kalesi olarak görülen İzmir'e taşıdı.

Geçen pazar günü Buca ilçesinde örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in katıldığı üye kayıt töreninde, çarşaflı bir kadına parti rozeti takıldı.

CHP İzmir İl Teşkilatı, partinin kalesi olarak gördükleri şehirde önemli bir açılımın altına imza attı. Hafta sonu örgüt ziyaretlerinde bulunan Genel Başkan yardımcıları Keskin ve Tekin, Genel Sekreter Tamaylıgil ve milletvekilleri, Buca'da yeni üye törenine katıldı. CHP Buca İlçe Teşkilatı tarafından Şirinyer Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen törende partiye yeni katılıp rozet takılanlar arasında çarşaflı bir kadın da yer aldı. Çarşaflı kadına rozeti, İzmir Milletvekili Hülya Güven tarafından takıldı. Gazetecilerin konuyla ilgili sorularına cevap veren Keskin, "Biz kimsenin giyimiyle kuşamıyla meşgul değiliz. Herkes istediği şekilde giyinir. CHP'de örtülüye de başı açığa da yer vardır. Sosyal demokrat partiyiz, kimsenin giyimi bizi ilgilendirmiyor." dedi. İzmir'de CHP teşkilatının bu açılımı, akıllara 2008 yılını getirdi. Dönemin Genel Başkanı Baykal, Kasım 2008'de İstanbul Eyüp ve Sultangazi'de çarşaflı kadınlara parti rozeti takmıştı. (CİHAN) 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum