1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu “Lise” Mezunlarına “Diploma” Verilebilir mi?
Bu “Lise” Mezunlarına “Diploma” Verilebilir mi?

Bu “Lise” Mezunlarına “Diploma” Verilebilir mi?

AK Parti iktidarını geriletmek için sol ve laik güçlerin ortaya koyduğu performans bugün itibariyle diploma ve lise standartlarına gelmiş durumda.

18 Haziran 2016 Cumartesi 17:29A+A-

MUSA ÜZER / HAKSÖZ-HABER

Tam bir gözü dönmüş, hınç ve öfke haliyle eline geçirdiği her şeyi hükümeti devirmek için kullanan bu zevatın halet-i ruhiyesi haliyle pek de sağlıklı değil. Ispanaktan yağ çıkmayacağı gibi diploma ile de her şeyin olmayacağını anlamaları gerek. Neticede bir diplomaya bu kadar anlam yüklemeleri daha büyük hayal kırıklıklarına yol açacaktır. Gerçi sol ve laik güçler güreşe doymayan yenilen pehlivanı dahi utandıracak kadar pes etmez, ısrarcı daha doğrusu yüzsüzdürler ama olsun…

Kemalist oligarşinin ve sol hegemonyanın “kalelerinin” birer birer ellerinden çıkması karşısında telaş ve panik içerisinde defansı geriye çekerek “liselere” barikat kuran sol - laik güçler bu mümtaz kalelerinin de o kirli ellerinden çıktığını görecekler Allah’ın izni ve yardımıyla. Neticede memleketin tüm sathında meydana gelen gecikmiş değişim süreci elbette ki liselerde de olacak. İleri gelen liselerde oluşturulmuş oligarşik yapıya bugüne kadar dokunulmamış olması kabahat. Sol burjuvazinin şımarık ve terbiyesiz çocuklarının bu değişimi güya arkalarını dönerek protesto etmeleri uygun pozisyona “sağlam tekme” anlamından başka bir şeye gelmemektedir.

Zavallıların diploma feryatları ise daha bir dramatik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kıytırık bir diploma meselesi üzerinden köşeye sıkıştırmaya çalışan sol, laik ve Fethullahçı güçler neredeyse aslında böyle birinin yaşamadığını ispatlayacaklar! Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış. Erdoğan ve AK Parti’yi devirmeye yönelik hamlelerin sonuçsuz kalması neticesinde yıllar önce olmuş bir meseleye tutunuyorlar.  Bugüne kadar devletin bütün imkanları elinizde idi, aklınız başına yeni mi geldi?

Sol ve laik cephe ve yeni ama hararetli müttefikleri Fethullahçılar Erdoğan’ın okuduğu dönemde sınıfların içine girip milletin kanını emen sivrisinekleri dahi bulmak için haşarat ordusu cevvalce çalışmakta. Mübarek Ramazan ayında bu sıcakta dokuz dönem öğrencisi kahvaltıda bir araya gelmişler. Ellerine verilen Erdoğan resmine bakmışlar ve yemin billah getirip “ı ııhh, yok valla tanımıyorum, hiç görmedim!” şehadetinde bulunmuşlar. Nerede? Sabah kahvaltısında. Ne zaman? Ramazan ayında. Nerede? Müslüman memleketinde. Bir de hiç utanmadan kahvaltılarını fotoğraflamışlar. Eskiler derler ki; “Bizim bir Ermeni, Hristiyan, Yahudi ya da Süryani komşumuz vardı. Ramazan ayı geldi mi açıktan bir şey yemezlerdi. Hatta bazı günler oruç tutarlardı.” Nereden nereye…

Diploma tartışmasından daha önemli olan bu fotoğraftır. Sol ve laik kesimlerin Müslümanların değerlerine olan karşıtlıklarını her ortamda gösterme çabasının ahlaki düşüklüğü, erdem nasipsizliği toplumsal vaka açısından talihsiz bir durum.  Kimse zorla herkes oruç tutsun demiyor. Lakin bu kadar İslami değerlere yabancılaşma hali daha doğrusu düşmanlık nedir? Hele Fethullahçıların durumu daha da vahim. Ramazan ayında kahvaltı yapanların şahitliğine toplumun inanmasını bekleyenler hepten dibe vurmaktalar ne yazık ki.

Sözcü’deki haberin tam metni:

Mezunlar Kahvaltıda Buluştu, Hiçbiri Erdoğan'ı Hatırlayamadı

Deniz Ayhan/Sözcü

Gündem - 17 Haziran 2016 Cuma 17:01

Erdoğan'ın mezun olduğu okul olarak açıklanan Okuldan 1981-1982 dönemi mezun olan kahvaltıda buluştu ama hiçbiri Erdoğan'ı hatırlamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili diploma tartışmaları sürerken, Erdoğan’ın mezun olduğu okul olarak açıklanan, İ.İ.T.İ.A. Ticari Bilimler Fakültesi Aksaray Birimi 1981-1982 dönemi mezunları kahvaltılı toplantıda buluştu. Erdoğan kahvaltıya katılmazken, mezunlar da, "Sınıf arkadaşlarını" hatırlamadı.

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan önceki gün, 1983 yılında hazırlanan ‘Yüz Yıllık Mezunları ile İstanbul Yüksek Ticaretliler’ yıllığını paylaştı.

Yıllıkta 2443 numaralı Erdoğan da, yaz dönemi mezun listesinde yer aldı. Yıllığı AKP'li Turan ile paylaşan Muzaffer Kıray isimli serbest müşavir, kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üniversiteden bir tanışıklığı bulunmadığını söylerken, aynı yıllıkta adı bulunan mezunlar, kahvaltıda buluştu. Erdoğan gibi yaz dönemi bölümünde adı bulunan mezunlardan Reşat Parlak, üniversite döneminden Erdoğan'ı hatırlamadığını söylerken, okul arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları kahvaltının da fotoğrafını paylaştı.

DİPLOMAYI KONUŞTULAR

Mezunların kahvaltılı toplantısında da diploma tartışmaları konu edildi. Kahvaltıya katılan mezunlar, Erdoğan'ı okul döneminden tanımadıklarını ve görmediklerini söylediler.

Aynı yıllıkta mezunlar arasında adı bulunan Doğan Dalgalıdere ise Erdoğan ile aynı dönemde amatör kümede futbol oynadıklarını belirterek, “O dönemde okula devam mecburiyeti olmadığı için derslere pek girilmezdi. Öğrenciler imtihanlarda bir araya gelirdi. Erdoğan'a okulda rastlamadım ama beraber futbol oynadım” dedi.

Bu da Sözcü’deki haberin Fethullahçı haber sitesindeki karşılığı >>>

HABERE YORUM KAT

4 Yorum