1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. BM Yardımları Yeniden Başlıyor
BM Yardımları Yeniden Başlıyor

BM Yardımları Yeniden Başlıyor

BM Suriye’deki insani yardım dağıtımına yeniden başlıyor.

22 Eylül 2016 Perşembe 10:59A+A-

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Halep'in batısında yardım konvoyunun vurulması ve 20 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından durdurulan yardımların dağıtımına yeniden başlandığını açıkladı.

Birimden yapılan yazılı açıklamada, "Konvoyların hazırlanmasına yeniden başlandı. Kuşatma altındaki veya erişimi zor bölgelere yardım ulaştırmaya hazırız" denildi.

Saldırıda ölenlerin aralarında yardım gönüllüleri ve Suriye Arap Kızılayı çalışanları da vardı. Salı günü BM yardım dağıtımının durduğunu ve soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, konvoyun hava saldırısıyla vurulduğunu açıklamıştı. Konvoyların havadan vurulduğu teyit edilirse, saldırının Rusya veya Suriye rejimi uçakları tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkıyor. Moskova de Şam yönetimleri iddiaları reddetti.

ABD yetkilileri de saldırının Rusya tarafından gerçekleştirildiğine dair izler görüldüğünü ifade etmiş, Rusya ise iddiaları yalanlayarak tarafsız komitenin saldırıyı araştırmasını istemişti.

Kaynak: AFP

HABERE YORUM KAT