1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beyaz Baretliler Çocuklara "Patlamamış Bomba" Eğitimi Veriyor
Beyaz Baretliler Çocuklara "Patlamamış Bomba" Eğitimi Veriyor

Beyaz Baretliler Çocuklara "Patlamamış Bomba" Eğitimi Veriyor

Suriye'nin İdlib ilinde Beyaz Baretliler, patlamamış bomba tehlikesine karşı çocukları bilgilendirdi.

14 Aralık 2017 Perşembe 09:17A+A-

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde Beyaz Baretliler (sivil savunma), çocuklara patlamamış bombalarla ilgili eğitim verip, bilgilendirme broşürü dağıttı.

İç savaşın 7. yılına girdiği Suriye'de siviller, hava saldırılarında patlamayan ancak sonradan infilak eden bombalar nedeniyle de hayatını kaybediyor.

Patlamamış bombalar, özellikle çocuklar için tehdit arz ediyor.

Bu durumun önüne geçmek isteyen İdlib sivil savunma ekipleri, infilak etmemiş bombalarla ilgili çocuklara okullarda eğitim verip, broşürler dağıtıyor.

Sivil savunma görevlisi Ahmet Masri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ekip olarak çocukları patlamamış bombalara karşı korumak için bir kampanya başlattık. Bunu ilk olarak okullarda uygulamaya koyduk." dedi.

Masri, "Savaş kalıntılarından dolayı etraf çok tehlikeli. Çok sayıda patlamamış bomba var. Bilinçlendirmek için şu an çocuklara eğitim veriyoruz. Daha sonra da yetişkinler için de çalışmalar başlatacağız." ifadelerini kullandı.

Masri, "Uçak saldırılarından dolayı etrafta çok sayıda patlamamış bomba var. Çocuklar misket bombalarını oyuncak zannedip oynuyorlar. Savaş kalıntılarıyla oynamamalarını söylüyoruz. Aileleri aracılığıyla sivil savunma ekiplerine bilgi vermelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT