1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. BAE İle Mısır Arasındaki Gerilim Tırmanıyor!
BAE İle Mısır Arasındaki Gerilim Tırmanıyor!

BAE İle Mısır Arasındaki Gerilim Tırmanıyor!

İhvan’ın yükselişi karşısında paniğe kapılan Körfez monarşileri provokasyonlardan medet umuyor!

02 Ocak 2013 Çarşamba 20:12A+A-

Mısır’da yapılan referandum öncesinde açık bir şekilde Mürsi karşıtlarını destekleyen Birleşik Arap Emirlikleri ile İhvan arasındaki gerilim tırmanıyor. Son olarak BAE İç İşleri Bakanlığı Birleşik Arap Emirlikleri topraklarında faaliyet gösteren ve Mısır İhvanına mensup bir hücreyi çökerttiğini iddia etti.

10 kişiden fazla olduğu ifade edilen hücre elemanlarının BAE’de yaşayan Mısırlılardan oluştuğunu söyleyen yetkililer gözaltına alınan kişileri “Arap yönetimlerini devirmek üzere yerli İslamcıları eğitmek”le itham ediyorlar. Suçlamalar arasında illegal yollardan Mısır’a para akışını sağlamak için şirketler kurma iddiası da var.

Petrol zengini Körfez monarşisi özellikle Mısır’da İhvan hareketinin yükselişe geçmesiyle birlikte rahatsızlığını giderek artan bir dozda ortaya koymakta.

Eylül ayında BAE medyasında çıkan haberlerde gözaltına alınan bazı İslamcıların yönetimi devirmek ve İslami bir devlet kurmak için silahlı bir örgüt oluşturduklarını itiraf ettiklerine dair haberler yer almıştı.

Diğer Körfez monarşileri gibi BAE de Müslüman Kardeşler hareketini büyük bir tehdit olarak görmekte.

BAER Dış İşleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed el-Nahayan Ekim ayında yaptığı bir açıklamada “Ulus devlete de, devletlerin egemenlik haklarına da inanmıyorlar” diyerek Müslüman Kardeşler hareketini suçlamıştı.  

HABERE YORUM KAT

1 Yorum