1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Avrupa’nın Vicdanına Dokunan Çocuk
Avrupa’nın Vicdanına Dokunan Çocuk

Avrupa’nın Vicdanına Dokunan Çocuk

Onun hakkında tek bilinen 4 yaşında olduğu ve Halep’te yaralandığı. Son göründüğünde ailesi onu Makedonya’dan Almanya’ya götürmeye çalışıyordu.

06 Ağustos 2015 Perşembe 20:59A+A-

Alper Altuntaş / Al Jazeera

Tek bilinen 4 yaşında bir erkek çocuğu olduğu ve Halep’te evinin bahçesine düşen bombayla yaralandığı. En son Makedonya’da görüntülendi. Ailesi onu Almanya’ya götürmeye çalışıyordu. Avrupa’dan birçok kurum, kişi ve gazeteci yardım etmek için şimdi onu arıyor. Şimdiden, tek başına Avrupa’nın mülteci sorununa bakışını değiştirebilecek bir simgeye dönüştü.

Küçük çocuk, Pazar günü AFP tarafından Makedonya’nın Yunanistan sınırındaki Gevgelija kentinin tren istasyonunda görüntülendi. Hakkında bir bilgi edinilmemişti. Çoğu Ortadoğu’dan, bir kısmı Afrika’dan gelmiş yüzlerce mülteci ile birlikte burada bekliyordu. Ona dair bilgileri, mültecilere yardım etmeye çalışan Legis isimli bir kuruluştan öğrendik. Ailesi pek bir şey konuşmak istememiş, isimlerini vermek istemediklerini, Suriye’nin Halep kentinden geldiklerini, çocuğun evlerinin bahçesine isabet eden bir bombayla bu hale geldiğini ve Almanya’ya gitmek istediklerini söylemişlerdi.

suriyeli-yarali-cocuk1b.jpg

Fotoğraf: Legis

HABERE YORUM KAT

2 Yorum