1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ankara Emniyeti'nde üstdüzey 3 yöneticiye görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde üstdüzey 3 yöneticiye görevden uzaklaştırma

Ankara Emniyeti'nde üstdüzey 3 yöneticiye görevden uzaklaştırma

​​​​​​​İçişleri Bakanlığı, başkentteki organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı'nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

09 Mayıs 2024 Perşembe 18:37A+A-

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ankara'daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen mülkiye müfettişlerince, soruşturmanın selameti açısından Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevlerinden uzaklaştırılmışlardır." ifadelerine yer verildi.

Odatv’de yayınlanan habere göre;

Ayhan Bora Kaplan örgütünün iki numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik, geçtiğimiz günlerde davanın gizli tanığı olduğunu açıkladı. Ankara Emniyeti'ne bağlı polislerin baskısıyla "gizli tanık" olduğunu iddia eden Sertçelik, gizli tanık ifadesinin içeriği konusunda polisler tarafından yönlendirildiğini öne sürdü. Sertçelik, ek ifadeyle AK Parti yöneticilerinin ismini vermesi için emniyet tarafından zorlandığını iddia etti.

Ayhan Bora Kaplan örgütüne karşı operasyon yürüten emniyet görevlileriyle ilgili iddialarda bulunan firari Serdar Sertçelik, "Ankara Emniyet Müdürlüğü AKP'ye darbe yapıyor" iddiasını ileri sürdü. Firari Serdar Sertçelik, "Yarın yapacağım paylaşımlarla tüm söylediklerimi ispat edeceğim." dedi.

Firari Serdar Sertçelik, "Bir şekilde zaten gizli tanık yaratacaklar bu belli. Ben de kabul ettim. Kendimi ve ailemi kurtarabilmek için, benim ve abimin üzerine yıkılacak dosyaları engelleyebilmek için. Daha sonrasında bu ifadeyi kendileri isim isim 'Bu ismi koyalım mı? Koyalım. Bu olay böyle olmuş mudur? Olmuştur.' diye beni baskılarla tehditlerle hiç bir şekilde irademin altında olmayarak 19 sayfalık gizli tanık ifadesi oluşturdular." şeklinde konuştu.

"Bütün o giren isimler ilk ifadede. Benim bir sonraki ifadede söyleyeceğim isimleri duyduğunuzda herkes şaşıracak" diyen firari Serdar Sertçelik, "Serdar, Bekir Bozdağ, Mücahit Aslan, Abdülhamit Gül, Fahrettin Koca, Sadık Soylu... Bu isimlerle ilgili bir şablon oluşturulacak. Bunlarla da oturup karşılıklı konuşacağız. Gizli tanık ifadene bunları da ekleyeceksin." denildi.

Firari Serdar Sertçelik," Bu şahıslar eklendiğinde ben nasıl kendimi kurtarabilirim. Bu şahısların isimlerini ben kullandığımda, AK Parti'nin gücü altında nasıl bunları yapabilirim diye anlamaya çalışıyorum. Ortada bir savaş var çünkü kendi içerilerinde. Ne olduğunu anlayamıyorum." ifadelerini kullandı.

Firari Serdar Sertçelik'in kumpas iddialarında Abdülhamit Gül, Bekir Bozdağ, Hasan Doğan, Mücahit Aslan, Bilal Aslan, Fahrettin Koca'nın isimlerini vererek Emniyet üzerinden AK Parti'ye darbe yapıldığını yineledi.

HABERE YORUM KAT