1. HABERLER

  2. HABER

  3. Atatürk İçin Yas Orucu Tutma Vakti
Atatürk İçin Yas Orucu Tutma Vakti

Atatürk İçin Yas Orucu Tutma Vakti

Zöhre Ana lakaplı Süheyla Gülen’in onursal başkanlığını üstlendiği Açık Kapı Derneği, bugün Atatürk için “yas orucu” tutuyor.

10 Kasım 2011 Perşembe 12:19A+A-

Alevi derneklerinden Açık Kapı Derneği, Atatürk’ün ölümünün 73. yıldönümünde yas orucu tutma kararı aldı.

Taraf gazetesinden Burhan Ekinci’nin haberine göre merkezi Ankara’da bulunan Alevi derneklerinden Açık Kapı Derneği Atatürk’ün 73. ölüm yıldönümünde ilginç bir etkinliğe imza atacak. Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesiyle harekete geçen dernek, 10 Kasım’a özel farklı etkinlik programı hazırladı.

İftar, Atatürk’ün Sevdiği Yemeklerle Açılacak!

Dernek, Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan bugün yas orucu tutmaya karar verdi. Dernek üyeleri iftarını da Atatürk’ün sevdiği yemeklerle açacak.

Dernek üyeleri Atatürk’ün sevdiği etli pilav ve sütlaçla orucunu açacak. Üyeler ardından Atatürk’ün sevdiği müzikler eşliğinde iftar yapıp söyleşi düzenleyecek. Taraf’ın telefonla ulaştığı Açık Kapı Derneği yapacakları etkinliği doğruladı. Dernek, etkinliğin içeriği hakkında “Şu an yetkili kimse yok” diyerek detaylı bilgi vermedi.

kemal-kilicdaroglu_zohre-ana_suheyla-gulen.jpg

‘Üfürükçülük’ Suçlaması

Son dönemde Atatürkçü düşüncenin önüne geçildiğini söyleyen Açık Kapı Derneği Onursal Başkanı Süheyla Gülen (Zöhre Ana), dernek etkinlikleri kapsamında ulusal bayramlara önem verdiklerini açıklamıştı.

“Üfürükçülük ve para karşılığı şifa dağıttığı” iddiaları ile yargılanarak 1 yıl hapis cezası alan ‘Zöhre Ana’ lakaplı Süheyla Gülen’in CHP’ye katılması tepki çekmişti. Kılıçdaroğlu ise Gülen’in CHP’ye katılım kararından memnun olduğunu belirterek, “Bütün yurttaşlarımızı ayrım gözetmeksizin kucaklamak görevimizdir. Her yurttaşımıza CHP’nin kapıları ardına kadar açıktır” ifadelerini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum