1. HABERLER

  2. HABER

  3. ASELSAN Ölümlerinin Otopsileri Adli Tıp'ta
ASELSAN Ölümlerinin Otopsileri Adli Tıpta

ASELSAN Ölümlerinin Otopsileri Adli Tıp'ta

ASELSAN'da görevli mühendis Hüseyin Başbilen'in şüpheli ölümünün aydınlatılmasına katkısı olacak olay yeri ve otopsi fotoğrafları ile video görüntüleri savcılığa ulaştı.

14 Aralık 2011 Çarşamba 06:53A+A-

Ankara Adli Tıp heyetinin otopsideki şüphelerle ilgili açıklayıcı heyet raporunu da gerekli dokümanlarla birlikte savcılığa ulaştırdığı bildirildi. Savcılık, şüpheleri gidermek için gelen belgeleri bekletmeden İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Adli Tıp Kurumu'nda bulunan ve Başbilen'in ölümünden sonra çekilen olay yeri fotoğrafları ile otopsi görüntüleri, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir'e önceki gün ulaştı. F-16 uçakları, Altay Tankı ve insansız hava araçları gibi gizlilik düzeyi yüksek projeler üzerinde çalışırken şüpheli şekilde ölen 3 mühendisle ilgili soruşturmada savcı, Ankara Adli Tıp'tan mühendis Başbilen'e ait otopsi ve olay yeri fotoğraflarını istemişti. Ancak aradan geçen uzun süreye rağmen bunlar savcılığa ulaşmamıştı.

PTT tarafından ASELSAN dokümanlarıyla ilgili yapılan açıklamada, 5 Aralık'ta postaya verilen evrakların 7 Aralık'ta Ankara Adliyesi'ne ulaştırıldığı bildirilmişti. Soruşturma kapsamındaki evrakların savcılığa ise önceki gün iletildiği belirtildi. Savcı Demir'in ise gerekli yazışmaları yapıp örneklerini alarak, Başbilen'e ait otopsi ve olay yeri fotoğraflarıyla video kayıtlarını İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdiği öğrenildi.

Raporda, Adli Tıp Daire Başkanlığı'nın 10 üyesinden 7'si Başbilen ölümü için intihar, 3'ü ise cinayet görüşünü taşıdığını belirtmişti. Başbilen'in boğazındaki 20 cm'lik kesik, raporda 2-3 cm olarak verilmişti. Savcı Demir'in Adli Tıp'a yazdığı yazıda "Ölüm nedeni hakkında net cevap verin. Adli Tıp Genel Kurulu'nun onayı olsun." dediği öğrenilmişti.

İzzettin Çiçek / Zaman 

HABERE YORUM KAT