1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. Amerikalı Diplomat Endonezya'dan Özür Diledi
Amerikalı Diplomat Endonezya'dan Özür Diledi

Amerikalı Diplomat Endonezya'dan Özür Diledi

Amerikalı diplomat, Endonezya Genelkurmay Başkanı General Gatot Nurmantyo'nun ülkeye girişine izin verilmemesinin ardından Endonezya hükümetinden özür diledi.

23 Ekim 2017 Pazartesi 15:28A+A-

ABD'nin Cakarta'daki Misyon Şefi Yardımcısı Erin McKee, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile bir araya gelerek yaşanan olay için özür diledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Josepf Dunford’un davetlisi olan Nurmantyo'nun ABD'ye girişine neden izin verilmediği hakkında bilgi vermeyen McKee, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu olayın yol açtığı rahatsızlıktan ötürü derin üzüntü duyuyor ve özür diliyoruz." dedi.

McKee, "Nurmantyo'nun, ABD'ye seyahat etmesiyle ilgili herhangi bir sorun kesinlikle bulunmamaktadır. Ziyaretini memnuniyetle karşılıyoruz. Büyükelçilik, neler olduğunu anlamak için yoğun çalışıyor." ifadelerine yer verdi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Cakarta Büyükelçisi Joseph Donovan'ın da konuya ilişkin özür dilediği bildirildi.

Bakan Marsudi ise olayın neden yaşandığına ilişkin daha ayrıntılı açıklama beklediklerini dile getirdi.

Nurmantyo, Washington'da düzenlenecek bir konferansa davet edilmişti.

"DETAYLI AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “detaylı bir açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Cakarta Büyükelçiliğinde temaslarda bulunan Marsudi, “Bu acil bir durum ve ABD’li yetkililerle sorunun ne olduğu konusunda görüşmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT