1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Ali Belhac'tan Halid Meşal'e Destek
Ali Belhactan Halid Meşale Destek

Ali Belhac'tan Halid Meşal'e Destek

Şeyh Ali Belhac, Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'in Suriye halkının özgürlük ve onur mücadelesini destekleyen tavrını övdü.

08 Ekim 2012 Pazartesi 04:09A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre; Cezayir İslami Kurtuluş Cephesi'nin iki numaralı ismi Şeyh Ali Belhac, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'in Suriye halkının özgürlük ve onur mücadelesini destekleyen tavrını övdü.

Meşal'in tavrının direnişin esaslarına ve zulme karşı çıkıp mazluma yardım etmeye çağıran İslami ilkelere uygun olduğunu ifade eden Belhac, Quds Press'e yaptığı açıklamada, İran ve Suriye medyasının Halid Meşal'e yönelttiği suçlamaların haksız olduğunu söyledi.

Halid Meşal'in şer'i ölçülere göre zalimin yanında değil mazlumun yanında yer alması gerektiğini ve öyle yaptığını belirten Belhac, Halid Meşal'in şer'i açıdan yapması gerekeni yaptığını ve Suriye halkının yanında yer almakla stratejik olarak da ne kadar ileri görüşlü olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Hamas liderinin Suriye halkının özgürlük ve onur mücadelesine desteğinin başlı başına direniş olduğunu söyleyen Belhac, "Meşal direnişçi tavrını değiştirmedi. Bilakis o zulme karşı direnenlerin yanında yer aldı. Bilakis Suriye rejiminin direniş iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı" dedi.

Baas rejiminin silahını bir gün bile Siyonist işgal rejimine doğrultmadığını ve hava sahasını ihlal eden Siyonist işgal rejimi uçaklarına dahi sessiz kaldığını hatırlatan Belhac, babası Hafız El-Esed döneminde de oğlu Beşşar döneminde de Baas rejiminin silahlarını Suriye halkına yönelttiğini söyledi.

"Bu cesur tavrından dolayı Halid Meşal'i selamlıyorum" diyen Belhac, İslami hareketleri ve dünyanın özgür insanlarını Meşal'e destek vermeye davet etti.

 

HABERE YORUM KAT