1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mckinsey Açıklaması
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mckinsey Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mckinsey Açıklaması

​​​​​​​AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlık konusunda yerli firmalarla çalışılması talimatını verdiğini hatırlattı, şirkete ödenen bir rakam olmadığını söyledi.

07 Ekim 2018 Pazar 03:22A+A-

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlık konusunda yerli firmalarla çalışılması talimatını verdiğini hatırlattı. "Şu ana kadar bakanlıkların söz konusu şirkete ödediği bir rakam yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, danışmanlık şirketi McKinsey konusundaki açıklamasının hatırlatılması ve bu hizmetin bir kereye mi mahsus olduğunun sorulması üzerine Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlık konusunda yerli firmalarla çalışılması talimatını verdiğini hatırlattı. "Şu ana kadar bakanlıkların söz konusu şirkete ödediği bir rakam yok" dedi.

Çelik, şunları söyledi:

"Bu konuda, ilgili kurumlarımızın, daha çok yerli kurumlarımızdan bu danışmanlık hizmetlerini alması gerektiği çerçevesindeki prensip kararını açıkladı. Çünkü burada farklı hassasiyetler, bu görüşler geliştirilirken, bu danışmanlıklar alınırken, bu istişareler gerçekleştirilirken çeşitli spekülasyonlar oluyor. Dolayısıyla kendisi, Bakanlar Kurulundaki arkadaşlarımıza tebliğ ettiğini söyledi. Bu kurumla olan danışmanlık hizmetinin sona erdirilmesi konusunda kendisinin genel hassasiyeti de bunlar. Türkiye'de yapılabiliyorsa, özellikle bu konularda proje, siyaset, metot geliştirme konusunda kendi firmalarımızla bunun yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir. Açık ve nettir. Spekülasyona açık bir nokta değil o danışmanlığın sona erdirilmesi, bundan sonra da kurumların bu hassasiyeti gözeterek ilerlemesi konusunda talimatları olmuştur."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum