1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'de Yayın Yapan 350 Gazeteden Trump’a ‘Biz Halkız’ Tepkisi
ABD'de Yayın Yapan 350 Gazeteden Trump’a ‘Biz Halkız’ Tepkisi

ABD'de Yayın Yapan 350 Gazeteden Trump’a ‘Biz Halkız’ Tepkisi

ABD Başkanı Trump'a ABD medyasından tepki yükseldi. Trump’un “halkın düşmanları” olarak nitelendirdiği Amerikan gazeteleri “Biz halkız” diye mesaj yayınladı.

16 Ağustos 2018 Perşembe 14:11A+A-

350 Amerikan gazetesi, Donald Trump'ın medyanın yalan haber yaptığı ve Amerika’nın düşmanı olduğu şeklinde sözlü saldırılarına toplu bir mesaj yayınlayarak cevap verdi. Gazeteler, Perşembe günü yayınlanan baş makalelerinde Trump'ın suçlamalarına karşı ortak tavır gösterdi.

Amerikan basının Trump'a karşı birlik olması yönündeki çağrı Boston Globe gazetesinden geldi. Birlik olma kampanyasına ülkenin farklı yerlerinden 350 gazetenin katıldığı bildirildi.

Boston Globe, basına yöneltilen suçlamalara karşı "Özgür basını devlet tarafından kontrol edilen basınla takviye etmek, yolsuzluk yapan bir rejimin ülkedeki gücü ele geçirmek için ilk hedefidir" ifadelerini kullandı. Gazete, Trump'ın kendi politikalarını eleştiren gazeteleri "halkın düşmanları" olarak lanse etmeye çalışmasının da tehlikeli sonuçları olacağına dikkat çekti.

BİZ HALKIZ MESAJI

Trump'a karşı düzenlenen kampanyaya katılan gazetelerden Syracuse New Times, "Biz halkın düşmanı değiliz. Biz halkız. Bizler yalan haber değiliz. Bizler haberiz ve gece gündüz olguları doğru aktarabilmek için sıkı çalışıyoruz" ifadesine yer verdi. New York Times gazetesi de yorum köşesinde, okuyuculara yerel gazetelere abone olma çağrısı yaptı.

Kampanyaya eleştirel yaklaşanlar da oldu. Wall Street Journal, yorum köşesinde böylesi bir kampanyanın, gazetelerin yazı işlerinin bağımsız olmadığı izlenimini vereceği konusunda uyardı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da verdiği basın toplantılarında gazetecilerin akreditasyonlarını engellemek ya da basın toplantısından çıkarmak gibi birçok olayla gündeme geldi.

TRUMP GAZETECİLERİ HEDEF GÖSTERİYOR

Trump'ın medyaya yönelik suçlamalarına karşı geçen haftalarda bir rapor yayınlandı. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi ve Amerikan Devletleri Örgütü (ADÖ) İnsan Hakları Komisyonu'nun özel raportörleri, Trump'ın sözlü saldırılarıyla gazetecilerin hayatını tehlikeye soktukları uyarısında bulunmuştu.

Raporda Trump'a yönelik, "Saldırıları stratejik, haberlerin güvenilirliğine zarar vermeyi ve doğrulanabilir veriler hakkında şüphe uyandırmayı amaçlıyor" denilmişti. (Deutsche Welle)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum