1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD Sınır Polisi Hamza Türkmen’in Vizesini İptal Etti
ABD Sınır Polisi Hamza Türkmen’in Vizesini İptal Etti

ABD Sınır Polisi Hamza Türkmen’in Vizesini İptal Etti

Amerika’da konuşmacı olarak bir dizi konferansa katılacak olan Hamza Türkmen’in vizesi ABD sınır polisince uçağa binmeden önce iptal edildi.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 13:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

West Virginia’da düzenlenecek 3 günlük ribat programı içinde vereceği konferanslar için WistomNET kuruluşu tarafından ABD’ye davet edilen Hamza Türkmen, bugün uçağa alınmadı. Hamza Türkmen’e havaalanında ABD sınır polisi tarafından ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından verilen 10 yıllık vizesinin iptal edildiği belirtilince bilet rezervasyonu da yandı.

Türkmen, biletini çek-in yaptıracakken görevliler tarafından kendisine ABD’den iletilmiş paranoyak içerikli sorular sorulduğunu, gerekli cevapları alan görevlilerin ABD ile yaptığı görüşmelere rağmen, yine ABD’den aldıkları cevaba göre, kendisine ABD’ye alınmayacağının bildirildiğini söyledi.

Hamza Türkmen 21 Perşembe akşamı ECTA ve ZAKAT kurumunun düzenlediği toplantıda “Ümmet Coğrafyasında Vesayetten Kopma Süreci”ni anlatacaktı.

WistomNET kuruluşunun düzenlediği üç günlük oturumlarda da 4 konferans verecekti: “Türkiye’de İslamcılığın Tarihi”, “Türkiye’de Müslümanların Siyasileşme Tarihi”, “Türkiye’de Siyasetin Dinamikleri ve Ahlaki Derinliği”, “Geleceğe Nasıl Bakmalı; İdeal Olanla Reel Siyasetin İlişkisi, Siret-i Resul’le İlgisi”.

Türkmen’in sınır polisi tarafından vizesi iptal edilip ABD’ye girmesi engellenince haliyle bu hafta Perşembe ile Pazar günleri arasında yapılacak bu programlara katılması da mümkün olamayacak.

 

HABERE YORUM KAT

28 Yorum