1. HABERLER

  2. HABER

  3. “8 Mart Dünya Üç Maymunlar Günü”
“8 Mart Dünya Üç Maymunlar Günü”

“8 Mart Dünya Üç Maymunlar Günü”

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 9 yıldan bu yana sürdürdüğü eylemlerinde 412. Haftanın konusu olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü seçti.

09 Mart 2013 Cumartesi 02:35A+A-

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 9 yıldan bu yana sürdürdüğü eylemlerinde 412. Haftanın konusu olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü seçti. Kadınlar Günü dolayısıyla birçok farklı kesimlerin kadınların haklarından dem vurup kadınların kazanılmış haklarından bahsedeceklerini ifade eden Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Dayanışma Derneği Hanım Kolları Başkanı, Sevil Akbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün aslında kadınlara karşı uygulanan ayrımcılığı ortaya çıkardığını söyledi. Açıklamaya katılan vatandaşlar, 8 Mart’ın Üç Maymunları Başörtüsü Zulmünü Ne Zaman Göreceksiniz, 8 Mart Üç Maymunlar Gününü Protesto Ediyoruz” şeklinde pankartlar açtılar.  

 “8 Mart günü kadına yapılan ayrımcılığa karşı çıkanların, aslında ne kadar büyük ayrımcı olduğuna şahit olacaksınız! Çevrenizde ne kadar çok, üç maymun olduğunu görecek şaşıracaksınız” Akbaş, “Bu meşhur üç maymunlar, kadına yapılan şiddetten, ayrımcılığa kadar her konuda bas bas bağırırken, inançlarından dolayı 90 senedir bu ülkede başörtü zulmü gören kadınlara karşı, görmedim, duymadım, işitmedim dediklerine şahit olacaksınız” diye konuştu.  “Kadına şiddete hayır,” gibi birçok laflar edileceğini söyleyen Akbaş, “Bunları söyleyenlerden hiçbiri, başörtülü kızların, Kemalist sistem tarafından gördüğü şiddetten, bahsetmeyecek. Neden? Çünkü onlar Müslüman başörtülü kızlar”. Bunları görmezden gelerek nutuklar atacaklar, “kadına ayrımcılığa hayır diyecekler, fakat meşhur üç maymunlar, başörtülü kadının uğradığı ayrımcılığı görmeyecekler. Aslında görmemeleri mümkün değil, görseler de konuşmayacaklar, Bizim burada onları 8 Martta protesto ettiğimizi de işitmeyecekler” şeklinde konuştu.

Akbaş, bazılarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına uygulanan şiddetten bahsedeceklerinin altını çizerek “Feminist dernekler 8 Mart’ta kadına şiddete hayır diye piyasaya çıkıp bas bas bağıracak. Çünkü bunların becerdikleri tek iş “Kadına Şiddete Hayır” diye bağırmaktadır. Senelerden beri bağırıyorsunuz, buna bakarak kaç erkek şiddete son verdi, hiç baktınız mı? Tam tersi şiddet azalmadı arttı. Siz daha çok bağırırsınız üç maymunlar. Kadına şiddeti önlemenin tek yolu, bas bas bağırmak değil, buna çözüm aramaktır” dedi. Ey akıl fukarası maymunlar diye seslenen Akbaş, “Kadına şiddeti önlemenin tek çözümü vardır, kalplere Allah korkusunu yerleştirmek. Bu da insanlara ilkokuldan itibaren dini eğitim vererek olur. Sayın üç maymunlar, çoğunluğunuz din düşmanı olduğunuzdan, bunu hiç gündeme taşımayacaksınız. 8 Mart’ta kadına şiddeti önlemenin tek yolunun dini eğitim olduğunu hiç konuşmayacaksınız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT