1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat’ın Fosilleri Meydana Çıktı!
28 Şubat’ın Fosilleri Meydana Çıktı!

28 Şubat’ın Fosilleri Meydana Çıktı!

28 Şubat darbe döneminin aktörleri Hüsamettin Cindoruk, Kemal Alemdaroğlu ve Zekeriya Beyaz, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Taksim Meydan’ına çıktılar.

05 Haziran 2013 Çarşamba 19:59A+A-

28 Şubat darbesinin sivil ayağında yer alan isimler Taksim Meydanı’na çıkarak eylemlerde yer aldılar. 28 Şubat döneminde DYP’den istifa edip Mesut Yılmaz azınlık hükümetine destek veren Hüsamettin Cindoruk, İstanbul Üniversitesi rektörü olduğu dönemde yaptığı insanlık dışı uygulamalara imza atan Kemal Alemdaroğlu ve dönemin stand-up ilahiyatçısı Zekeriya Beyaz da eylemleri fırsat bilip Gezi Parkı’nda yerlerini aldılar.

Ergenekon davasının da sanıkları arasında bulunan Kemal Alemdaroğlu, 28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi rektörü iken yüzlerce başörtülü ve dindar öğrenciye soruşturma açmış, ikna odaları kurmuş ve birçok öğrenci ve akademisyeni okuldan uzaklaştırmıştı.

Refah-yol iktidarında darbecilerin talebi doğrultusunda bir grup milletvekiliyle beraber Doğru Yol Partisi’nden istifa ederek Demokrat Türkiye Partisi’nin kuran Hüsamettin Cindoruk, Mesut Yılmaz başkanlığındaki azınlık hükümetine destek vermiş ancak seçimlerde hezimete uğrayarak sandıktan çıkamamıştı.

Taksim’e çıkarak eylemcilere destek veren bir diğer isim olan Zekeriya Beyaz ise sosyolog olmasına karşın o dönemde ekranlara çıkarak dini konularda manipülasyonlar yapmıştı. Beyaz, ayrıca Ankara’da kaldığı bir otelde izlediği uygunsuz görüntülerle belleklerde yer edinmişti.

HABER 10

 

HABERE YORUM KAT