1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zonguldak'ta Gemi Battı: 8 Kayıp
Zonguldakta Gemi Battı: 8 Kayıp

Zonguldak'ta Gemi Battı: 8 Kayıp

Zonguldak Ereğli İlçesi açıklarında kuru yük gemisi fırtına nedeniyle battı. Kaybolan 8 kişi için arama yapılıyor.

01 Şubat 2012 Çarşamba 06:37A+A-

 

Rusya’dan İzmir Aliağa’ya demir taşıyan Kamboçya bandıralı kuru yük gemisi, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi açıklarında fırtına nedeniyle battı.

Zonguldak'ta Kamboçya bandıralı bir kuru yük gemisi Ereğli ile Alaplı ilçeleri arasında kıyıdan yaklaşık 1 mil açıkta battı.

Olayda gemide bulunan Ukrayna uyruklu 11 personelden 3'ü kurtulurken 8 personelin halen kayıp olduğu belirtildi.

Kurtarılan 3 kişiden ikisinin geminin 2'inci ve 3'üncü kaptanı olduğu öğrenildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada Rostov limanından İzmir Nemrut Limanı'na hurda yükü götüren Kamboçya Bayraklı 114 metre boyunda ve 13 metre enindeki 2 bin 584 gross tonluk ''Vera'' isimli geminin, Karadeniz Ereğli önlerinde kötü hava koşulları nedeniyle saat 19.30 sularında battığı kaydedildi.

Olayda gemide bulunan Ukrayna uyruklu 11 personelden 3'ü kurtarılırken, kayıp 8 personel için arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmaları Erdemir'e ait 3 römorkör ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlar tarafından yapılıyor.

Konuyla ilgili olarak Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise, 114 metre uzunluğundaki Vera isimli gemideki Polonya uyruklu 12 mürettebattan 2’sinin kendi imkanlarıyla kurtulduğunu, diğer 10 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı.

Vali Ayyıldız, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin geminin kayıp personelini bulmak için arama çalışması başlattığını söyledi.

HABERE YORUM KAT