1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Zirve Üniversitesi'ne Kayyım Atandı
Zirve Üniversitesi'ne Kayyım Atandı

Zirve Üniversitesi'ne Kayyım Atandı

Zirve Üniversitesi'ni bünyesinde barındıran İpek Eğitim ve Kültür Vakfı'nın yönetimine aralarında eski bakan Vehbi Dinçerler'in de olduğu kayyım heyeti atandı.

03 Temmuz 2016 Pazar 22:30A+A-

Gaziantep'te, bünyesinde Zirve Üniversitesi'ni de barındıran İpek Eğitim ve Kültür Vakfı'nın yönetimine mahkeme tarafından kayyım atanmasına karar verildi.

Alınan kararın ardından mahkeme heyeti üniversite mütevelli heyetine, eski bakan Vehbi Dinçerler'in de bulunduğu 8 kişiyi kayyım olarak atadı.

Gaziantep'te paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında geçen 17 Mart günü İpek Eğitim ve Kültür Vakfı'na operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyon sırasında el koyduğu belgeleri inceleyen Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, işlemlerde usulsüzlük belirledi ve paralel yapıya para aktarıldığı tespit edildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün mahkemeye gönderdiği rapor sonrasında bünyesinde Zirve Üniversitesi bulunan İpek Eğitim ve Kültür Vakfı yönetimi ile üniversite mütevelli heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere kayyım atandı.

2009 yılında eğitime başlayan Zirve Üniversitesi'nde Afrika ülkelerinden gelen yabancıların da olduğu yaklaşık 5 bin civarında öğrenci eğitim görüyor.

VEHBİ DİNÇERLER KİMDİR?

Gaziantep'te doğan Dinçerler İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Anavatan Partisi'nin kurucu üyelerinden olan Dinçerler üç dönem TBMM'de milletvekili olarak bulundu. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı. Dinçerler, aynı zamanda Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi.

HABERE YORUM KAT