1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zirve Davasında Hedef Avukatlar
Zirve Davasında Hedef Avukatlar

Zirve Davasında Hedef Avukatlar

Zirve sanığı Bülent Aral’ın boğazlarını kesmekle tehdit ettiği gazeteciler suç duyurusunda bulunurken, hedef gösterilen Avukat Doğan tehditleri mahkemeye gelecek belgelere bağladı.

13 Mart 2013 Çarşamba 00:25A+A-

Bahar Kılıçgedik / Taraf

Malatya’daki Zirve Yayınevi davasında azmettirici olarak yargılanan Varol Bülent Aral’ın, duruşmayı izleyen gazetecileri “boğaz kesme ve silah işareti yaparak tehdit” etmesi üzerine gazeteciler Aral hakkında suç duyurusunda bulundu. Davanın müdahil avukatlarından Erdal Doğan ise Aral’ın duruşmada kendisini kast ederek, “Biri onu sustursun. Ben derin devlet olsam kafasına sıkarım” ifadelerini kullanarak dışarıya mesaj verdiğini söyledi.

Zirve Yayınevi’nde biri Alman üç kişinin öldürülmesiyle ilgili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Varol Bülent Aral’ın basın mensuplarına yönelik tehditleri damgasını vurdu. Olayın asli faili gençleri azmettirmekle suçlanan Aral suçlamaları kabul etmezken, davayla ilgili yanlı haber yapıldığını iddia ederek yayın yasağı talep etti. Duruşmada gazetecileri ve avukatları hedef alan sözler söyleyen Aral, tehditler savurmaktan da geri kalmadı. Aral, “Basından hesap sorulacak. Bütün hepsinin tek tek hesabını soracağım” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, sanığı uyardı. Bunun üzerine Aral, Anadolu Ajansı ve TRT muhabirine dönerek boğaz kesme ve silah işareti yaptı. Gazeteciler, Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçeyle başvurarak, Aral hakkında şikâyetçi oldu.

“Öldürün” mesajı

Aral, müdahil avukatlarından Erdal Doğan için de “Ben derin devlet olsam kafasına sıkarım” ifadelerini kullandı. Taraf ’a açıklama yapan Avukat Doğan, davanın seyrinin değişmesi ve bazı önemli belgelerin beklenmesi nedeniyle sanıkların durumdan rahatsız olduğunu söyleyerek “Dışarıdaki unsurlarına ‘Artık ne duruyorsunuz, öldürün bu adamı. Siz nasıl bir derin yapısınız’ diye köpürüyor. Çünkü Zirve’nin; Özel Harp Dairesi ve onun içinde yapılanan TUSHAD, ve Ergenekon teşkilatıyla sanıkların beraber gerçekleştirdiği bir katliam olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT