1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zırva Tevil Götürmez...
Zırva Tevil Götürmez...

Zırva Tevil Götürmez...

İhsan Eliaçık, twitterdan paylaştığı mesajlarda Gezi Parkı eylemini "cihad"a; göstericileri "sahabe"ye benzetti.

04 Haziran 2013 Salı 23:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle Beşiktaş’ta protesto gösterisi düzenleyen eylemcilerin Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ni karargah haline getirmeleri büyük tepki topladı.

Elbette yaralı kimselerin camilerde tedavi edilmesi ve camilerin bu amaçlara hizmet vermesinde bir sakınca olamaz. Lakin dinî değerlere düşmanlık besleyenlerin sığınmak zorunda kaldıkları camilere hürmet göstermeleri beklenir. Oysa görüntülere bakıldığında herhangi bir yara almamış insanlar dahi cami içinde ayakkabılarıyla ve hatta ellerinde biralar ve sigaralarıyla rahat bir şekilde dolaştıkları görülüyor. Camiyi hor bir şekilde kullanan göstericilerin çöplerini toplamamaları ise çirkin bir görüntüye yol açmış.

Öte yandan bu meseleye yönelik sosyal medyada gösterilen tepkilere karşı İhsan Eliaçık’tan gelen mesajlar saçmalamanın, tökezlemenin ve kalem sarhoşluğunun ne olduğunu ortaya koyması açısından oldukça manidardı. Göstericilerin yaptığını sahabenin yaptığına benzeten Eliaçık, “salat” kavramının da Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nde görüntülenen tablo demek olduğunu ifade ediyor. Tepkileri “tosuncuklar” şeklinde hakaretle göğüslemeye kalkan Eliaçık, işi, en nihayetinde yaşanan Kemalist kalkışmayı “cihad” olarak nitelemeye götürüyor.

İşte söz konusu twitter mesajları:

r_ihsan-eliacik_taksim-twitter2.jpg

r_ihsan-eliacik_taksim-twitter.jpg

***

bezmialem-cami-eylemci-taksim-bira1.jpg

HABERE YORUM KAT

48 Yorum