1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Zevzeklik" denmeseydi Amiraller Muhtırası hedefine ulaşır mıydı?
"Zevzeklik" denmeseydi Amiraller Muhtırası hedefine ulaşır mıydı?

"Zevzeklik" denmeseydi Amiraller Muhtırası hedefine ulaşır mıydı?

Türkiye’de gündem 104 Amiral Muhtırasına kilitlenmiş vaziyette. Toplumun kahir ekseriyetinde tedirginlik oluşturan olay karşısında hükümetin kararlı tutumu ve birçok siyasi parti ve çevrenin tepkisi birilerinin sevinç ve heyecanını kursaklarında bıraktı.

05 Nisan 2021 Pazartesi 16:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

104 Amiral Muhtırası karşısında en çok sevinç ve heyecana gark olanların bir kez daha darbesever Ulusolcular olduğu görüldü.

“Mavi vatan” edebiyatıyla yatıp kalkan, Türkiye’nin dış politikasını işgalci-emperyalist Rusya ve Çin’in ipoteği altına sokmaya hevesli Sol-Ulusalcılar, 104 Amiral Muhtırasının akıbeti karşısında fena halde bozulmuş görünüyorlar.

Özellikle de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in durumu “zevzeklik” kavramıyla açıklaması birilerine çok dokunmuş. Muhtıra imzacıları arasında İYİ Parti’ye yakın isimlerin varlığı ve ek olarak partiden bazı isimlerin gelişmeye alkış tutması ile birlikte düşünüldüğünde Akşener’in bu yaklaşımı çelişkili gelebilir ancak her halükarda “zevzeklik” çıkışının darbelerden medet uman zevatın moralini bozması açısından değerli bir tutum olduğu aşikar.

Dün gelişme karşısında heyecana gark olan, sevinçten gözleri parlayan zevat, siyaset ve toplumun yoğun direnci ve yargı sürecinin devreye girmesi karşısında paniklemiş vaziyetteler. Hatta bazı Ulusolcular çok matah bişey yapılmış gibi girişimin neden sonuçsuz kaldığının muhasebesini yapmaya bile başladılar. Bunlardan birisi de bu sürecin tetiklenmesinde oynadığı rolle öne çıkan Cumhuriyet gazetesi ve bilhassa da yazarı Mehmet Ali Güller… Bu gibi isimlerin yazıp çizdikleri, bu tarz süreçlerin yaşanmasında epeyce önemli bir rol oynuyor. Nitekim bu şahıs Moskova'nın sesi niteliğinde yazılar yazıyor. Güller’in, Perinçek'in eski adamı olması da şaşırtıcı değil. Perinçekgillerin Aydınlık gazetesinden sonra Cumhuriyet'e terfi eden Güller, şimdilerde Ulusalcı-Sol damarı kaşıyıcı nitelikte kritikler yapıyor.

İşte onlardan biri de 104 Amiral Muhtırası sonrası Twitter’dan dillendirdiği “’Zevzeklik’ denmeseydi operasyon yapılmazdı” söylemi.

Mehmet Ali Güller’in aşağıya iktibas ettiğimiz twitleri, hem Meral Akşener ve CHP’ye sitem içeriyor hem de Ulu-Solcuların moral bozukluğunu yansıtıyor.:

"Çıkarılacak 1. ders: CHP ve İP, Montrö'yü savunan bu bildiriyi 'zevzeklik' seviyesinde yorumlamasaydı, iktidar amirallere operasyon yapamayacaktı!

Çıkarılacak 2. ders: 'Aman AKP mağduriyet çıkarır' endişesiyle sessiz kalmak, AKP'nin en istediği durum. Çünkü AKP mağduru oynamıyor, tersine sessizliği, tepkisizliği kendi güç gösterisinin oyun alanına çeviriyor.

Çıkarılacak 3. ders: AKP bu gözaltılarla, aslında amiralleri cezalandırmaktan çok toplumu baskılamayı hedef alıyor. O nedenle gözaltılara tepkisiz kalmak, AKP'nin oluşturmak istediği 'siyasi iklimi' besler, korku karanlığı oluşturur."

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum