1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zevahiri: "IŞİD'in Topladığı Biatlar Batıl"
Zevahiri: "IŞİD'in Topladığı Biatlar Batıl"

Zevahiri: "IŞİD'in Topladığı Biatlar Batıl"

Zevahiri, IŞİD konusunda sorulan bazı sorulara cevap verdi.

25 Mayıs 2014 Pazar 23:50A+A-

El Kaide lideri Dr Eymen el Zevahiri Küresel Cihad Hareketi’nin önemli isimlerinden Dr. Tarık Abdulhalim, Dr. Hani el Sibai, Dr. İyyad el Kuneybi, Dr. Abdullah el Muhaysini, Muhammed el Hasım ve Dr. Sami el Ureydi gibi isimlerin geçtiğimiz ay kendisine yazmış oldukları ve IŞİD konusundaki hakikatleri açıklamasını istedikleri mektuplarına cevap verdi. El Kaide lideri Zevahiri’nin mektubu geçtiğimiz ay yapılan ve IŞİD’in El Kaide’ye biatli olduğu, inkar etmelerine rağmen bu biatlerini bozdukları yönündeki açıklaması ile aynı tarihlerde yazılmış ve yazılma zamanı da yaklaşık aynı. Zevahiri açıklamasında IŞİD’in topladığı biatlerin batıl olduğunu bildirdi. İşte açıklamanın tam metni:

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Hamd, kulunu destekleyen, ordusunu aziz kılan ve orduları tek başına bozguna uğratan Allah’a mahsustur. Salat ve selam ondan sonra peygamber olan kuluna, ehline, İslam ordusu ve taşıyıcıları olan ashabına olsun.

Değerli kardeşlerim, Dr. Tarık Abdulhalim, Dr. Hani el Sibai, Dr. İyyad el Kuneybi, Dr. Abdullah el Muhaysini, şeyh Muhammed el Hasım ve Dr. Sami el Üreydi Allah onları korusun ve gözetsin. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Sizler ve beraberinizdekilerin iyi durumda olmanızı dilerim. Allah’ın razı olacağı ve seveceği şekilde dünya ve ahiret saadeti üzerinde bizleri bir araya getirmesini diledikten sonra,

1.Siz değerli kardeşlerimden, aciz kardeşinize yönelik, iletişim şebekesine ulaşan bazı çağrıları gördüm; değerli tutumunuzdan, Müslümanları ve Mücahidleri desteklemenizden ve aralarında çıkan fitneyi söndürme, kanların akmaması için gösterdiniz gayretlerden, sizlere cevap vermeyi vacip gördüm.

2.Irak ve Şam İslam Devleti Cemaati’nin,Şam’a uzanma bildirisinden önceki ve sonraki durumu ve biat meselesiyle ilgili sorunuza gelince,

Daha önceki açıklamamda (Şam’daki Mücahidlerin kanının akmaması için şahitliğim) açıkladığım şekilde Irak İslam Devleti Kaidetül Cihad cemaatinin bir şubesidir, emirinin ve ordusunun boynunda, emirleri şeyh Usame, sonrasında ise aciz kul olan Kaidetül cihada biatleri var. Bu biat onlardan defalarca tekrarlandı, buna bazı örnekler vermiştim bu örneklere ek olarak,7 zilhicce 143 3(22.10.2012) tarihli şeyh Ebu Bekir el Bağdadi el Hüseyni (Allah onu korusun) şu şekilde başlayan mektubudur. Besmele, Hamd ve Resulullah a salat ve selamdan sonra: “Emirimiz, şeyh Dr. Eymen el Zevahiri (Allah onu korusunun) Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun”.

Mektubun içerisinde şunlar geçiyordu:
“Mübarek şeyhimiz, sizlere, sizden bir parça olduğumuzu ilan ve beyan etmek istiyoruz, bizler sizlerdeniz ve size aitiz, sizler, bizlerin, emirisiniz, yaşadığımız surece sizleri dinlemek itaat etmek üzerimizdeki hakkınızdır bu da Allah a din olarak inandığımız şeydir. Bizlere nasihat etmeniz ve uyarmanız bizim sizler üzerindeki hakkımızdır. Emirleriniz bizim için bağlayıcıdır, yalnız olayları kendi sahamızda cereyan ettiğinden ve tanıkları olduğumuzdan ötürü bazı meselleri biraz daha açıklamak gerek bundan ötürü bizim bakış acımız dinlemenizi temenni ediyoruz sonra emir size aittir bizler sadece sadağınızdaki okuz”

Daha sonra Şeyh Ebu Bekir el Hüseyni ye emiri sıfatımla 2- Cemaziyel Sani1434 (2 Nisan 2013 ) tarihli mektubumda Irak ve Şam İslam devletini, problemleri çözmek için fes etmesini emrettim. Bu emri 13-Recep-1433(23-Mayıs-2013) tarihli problemi çözme mektubumda tekit ettim ve Irak ve Şam İslam Devletinin lağıv edilmesi ve Irak İslam Devleti ile yola devam edilmesini emrettim.Bundan ötürü şeyh Ebu Bekir el Hüseyni el Bağdadinin 2, Cemaziyel Sani 1434-(2 Nisan 2013) birinci hitaptan sonra, Irak ve Şam İslam devleti adına aldığı tüm biatlar batıldır. Çünkü onun direk emiri olma sıfatımla, acık bir şekilde emrime muhalif alınmıştır.

3.Hasımlar arasında muhakemeleşme ile ilgi sorunuza gelince: Defalarca, Şam’daki sorunların çözümünün ilk olarak Mücahidler arasında acilen ateşkes yapılması olduğunu vurguladım. Son konuşmamda da şeyh Ebu Muhammed el Cavlani ye (Allah onu korusun) ve değerli Nusret cephesi askerlerine ateşkesi emiri verdim.

Aynı zamanda Şam’daki tüm mücahit topluluklara ve tüm gruplara, Müslümanların genelinin ve mücahit kardeşlerinin haklarına ve canlarına saldırıyı ve çatışmayı hemen durdurmalarını ve İslam düşmanlarına yönelmeleri için çağrıda bulundum, Daha öncede defalarca tekrarladığım şekilde aralarında çıkan problemleri ve sorunları bağımsız bir şeri heyette muhakeme olmalarını için çağrıda bulundum.

Değerli kardeşlerim bu bağımsız mahkemeye davet etmenin, Şam cihadını önemseyen sizler gibi ilim ve fazilet sahiplerin sorumluluğunda olduğu kanaatindeyim. İnsanları bu mahkemeye çağırın, kim bu mahkemeye icabet etti, kim işi yokuşa sürdü ve mahkemeden kaçtıysa acık ve net bir şekilde ümmete açıklayın.

Bu emaneti size yüklüyorum, benim durumumu biliyorsunuz. Bu sorumluluğu benden daha iyi yapabilirsiniz.

Aynı şekilde siz değerli kardeşlerimden ve Şam cihadını önemseyen tüm, fazilet ve ilim sahiplerinden, kendilerine muhalif olanları dinden dönmekle, hıyanet, taviz ve küfürle itham edenlere sonrada kendini Müslümanlar arasında patlatan bu dalgaya karşı koymanızı istiyorum, bu dalgayı durdurmak için tüm fazilet ve ilim sahiplerini harekete geçirmeniz gerekiyor.,

4.Degerli kardeşlerim sizleri temin ederiz ki –Allah’ın fazlı ve minneti ile- ben ve değerli kardeşlerim bizi bildiğiniz gibi hala iç ve dış tüm İslam düşmanlarına karşı Cihad çağrısında bulunuyoruz ve sahip olduğumuz tüm gücümüzle ve sözümüzle şeraitin uygulanması ve onun üstünde hiçbir hâkimiyetin olmaması hususunda ısrar ediyoruz. Bunun aksini iddia edene gelince, Allah’tan onu af etmesini diliyorum bizi ve onu seveceği ve razı olacağı şey üzerinde birleştirsin.

5.Aynı şekilde şeyh Ebu Bekir el Hüseyni el Bağdadi ve kardeşlerine aklın sesine kulak vermelerini ve Irakta gösterdikleri cabadan çok daha fazla çaba isteyen Irak sahasına yönelmelerini diliyorum. Böylece Şam’da şelale gibi akan Müslümanların kanlarını durdurmuş olurlar.

Son olarak, size geç cevap verdiysem, benim ve kardeşlerimin durumu size malum bundan ötürü beni bağışlamanızı diliyorum. Sizlere, yakın bir zamanda, Allah’ın izni ile şanlı İslam tarihine büyük bir zafer ve fetih ile müjdeliyorum. Sizleri emanetlerin kendisinde kaybolmadığı Allah a emanet ediyorum.Es selamünaleyküm

Sizi seven kardeşiniz Eymen el Zevahiri


incanews

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT