1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Zebari: “İran’ın Sevkiyatını Engelleyemiyoruz”
Zebari: “İran’ın Sevkiyatını Engelleyemiyoruz”

Zebari: “İran’ın Sevkiyatını Engelleyemiyoruz”

Irak dışişleri bakanı Hoşyar Zebari, İran’dan Suriye’ye silah aktarılmasına karşı olduklarını fakat bunu engelleyemediklerini söyledi.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 17:52A+A-

Suriye’de iki yılı aşkın süredir devam eden savaşın sınır komşusu olan Irak’a sıçramasından endişe ediliyor. Bilindiği gibi Sünni ve Şiilerin bulunduğu Irak’ın hâlihazırdaki iç karışıklığı küçümsenecek boyutlarda değil.

Şark el Evsat’ta yer alan bir röportajda Hoşyar Zebari’nin “Bizim hava sahamızın kullanılarak Suriye’ye silah sevkiyatı yapılmasını reddediyor ve hoş karşılamıyoruz. Fakat bu sevkiyatı engelleyemiyoruz. Ayrıca bunu İran’a resmi yolla da ileteceğiz.” dediği aktarıldı.

“Bunu bir de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin İran’a silah giriş çıkışını yasaklayan kararı bağlamında değerlendirirseniz…” diyen Irak Dışişleri Bakanı Zebari, sözlerine “Sizi hükümet adına Irak hava sahasını kullanarak gerçekleştirilen bu uçuşları durdurmada bize yardım etmeye çağırıyorum” diyerek devam etti.  

Zebari, yaptığı açıklamada Irak’ın Suriye’ye hiçbir şekilde silah ve para yardımı yapmadığını Şam yönetiminin talep etmesine rağmen rafine petrol satmadığını söyledi.

(IncaNews)

 

HABERE YORUM KAT