1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zana, Başbakan'la Yaptığı Görüşmeyi Anlattı
Zana, Başbakanla Yaptığı Görüşmeyi Anlattı

Zana, Başbakan'la Yaptığı Görüşmeyi Anlattı

"Başbakan nazik bir şekilde karşıladı, olumsuzlukları anlattım, sabırla dinledi"

11 Temmuz 2012 Çarşamba 17:02A+A-

'Kürt sorununu Erdoğan çözer' çıkışının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Leyla Zana, görüşmenin içeriğini Avrupa Parlamentosu'nda katıldığı bir toplantıda anlattı.

Erdoğan'ın görüşmede kendisini büyük bir sabırla dinlediğini söyleyen Zana, "olumsuzlukları anlattım, çözüm için elbirliğiyle çaba sarfetmek gerektiğini söyledim" diye konuştu.

Zana, "Görüşmenin içeriğine fazla girmeyeceğim ama kendisi döndü, 'Çok karanlık bir tablo çizdin' dedi. 'Etrafınızdakiler yeterince pembe bir tablo çiziyor. Bana düşen olumsuzlukları çıplak biçimiyle size aktarmak, sizinle paylaşmak çünkü bu ülkede birinci derecede siyasi sorumlu sizsiniz. O nedenle olumlu taraflar sizin olsun ama olumsuzlukları da ortadan kaldırmak için herkesin elbirliğiyle çaba sarfetmesi gerekiyor' dedim. Yaklaşık 1 buçuk saat görüştük. Çok nazik bir şekilde karşıladı. Ama Türkiye'deki olumsuzlukları da, burada ne anlattıysam belki daha da fazlasını kendisiyle paylaştım. Büyük bir sabırla dinlediler. Umuyor ve diliyorum ki bundan 3 yıl önceki performanslarına ve uygulamalarına geri dönüş yaparlar." dedi. (TRT)

HABERE YORUM KAT