1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Zaman Yoldaşlarla Dayanışma Zamanı!
Zaman Yoldaşlarla Dayanışma Zamanı!

Zaman Yoldaşlarla Dayanışma Zamanı!

Zaman gazetesinde Parti-Cephe bültenini aratmayan haber ve fotoğraflarla karşılaşmak artık mümkün!

14 Mart 2014 Cuma 17:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Berkin Elvan’ın cenaze törenine ait 6. sayfada çeyrek sayfayı aşkın bir yer kaplayan şu fotoğrafa dikkat edelim. Ne görüyoruz? Kızıl bayrakların geçit töreni gibi bir görüntü! Zaman’ın bu fotoğrafı bu sevecenlikle verebilmesi dikkat çekici değil mi?  

Gülen medyasında Hükümet karşıtlığı gerçekten çok ilginç görüntülere yol açmakta. Hükümete vurma mantığı o kadar öne çıkmış durumda ki, CHP ya da MHP yanlısı haberler bile artık kesmiyor. Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin haberler, yorumlar bu cenahta ne bu yayın organlarının ne de okuyucunun-izleyicinin bugüne kadar asla tahayyül edemeyeceği mesajlara sahne oluyor.

Tunceli’de bir polis kalp krizinden mi öldü? Sorumlusu AKP’dir! Tunceli’de kalp pili bulunmadığından Elazığ’dan helikopterle getirilmeye çalışıldığı ve yetişmediği söyleniyor. Öyleyse suçlu, polisleri taş yağmuruna tutarak gerilim meydana getiren eylemciler değil, kalp pili yetiştirmeyen hükümettir!

Burak Can’ın öldürülmesi de zaten karanlık bir provokasyondur! Zaman gazetesinde bugün yayınlanan Derviş Genç imzalı “Okmeydanı’nda provokasyon izi” başlıklı haberde ismini vermek istemeyen bir esnafın ağzından Burak Can’ın 20-30 kişilik bir grupla eylemcilerin üzerine gittiği anlatılıyor.

Çok ilginç! Berkin Elvan’ın ailesi çocuklarının ekmek almaya gittiği sırada vurulduğunu söylediğinde bu ifade tartışılmıyor, aynen doğru kabul ediliyor. Ama Burak Can’ın babası oğlunun vurulduğu sırada kavga etmediğini, 2 arkadaşıyla bir kenarda göstericileri seyrettiğini söylemesi inandırıcı bulunmuyor!

DHKP-C Burak Can’ı öldürdüğünü açıklamış olmasına rağmen söz konusu haberde karanlıktan gelen kör bir kurşunun gencin ölümüne sebep olduğu söyleniyor.

Kısacası Gülen medyası Aydın Doğan medyasından daha radikal bir tarzda sürdürdüğü yayınlarla her türlü kötülüğün, suçun sorumlusu olarak ısrarla Hükümeti vurguluyor. Kavgada sertlik anlaşılır da, bu kadar ölçüsüzlük ve savrulma biraz fazla değil mi? 

İşte sözünü ettiğimiz sayfa:

zaman-gazetesi-berkin-elvan-veda-kizil-bayraklar.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum