1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Zaman, 7 Ay Sonra Berkin Elvan’ı Hatırladı
Zaman, 7 Ay Sonra Berkin Elvan’ı Hatırladı

Zaman, 7 Ay Sonra Berkin Elvan’ı Hatırladı

Gezi olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan’ı 203 gün boyunca haber yapmayan Paralel medya son 3 gündür, olayı istismar ederek, halkı sokaklara dökmeye çalışan provoke haberlere imza atıyor.

14 Mart 2014 Cuma 00:07A+A-

Muhammed Emin / Yeni Akit

Çözüm sürecinde aktif rol alan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı tutuklamak isteyen, Gezi kalkışmasında 589 aracı yakıp, 409 binayı tahrip eden, 17 Aralık ve 25 Aralık kirli operasyonlarında Türkiye’nin en önemli 41 işadamını tutuklamak isteyen paralel devlet yapılanması, 30 Mart seçimlerine günler kala yeni bir provokasyona başladı.

PARALEL ÇETE, BERKİN ELVAN ÜZERİNDEN PROVOKASYONA BAŞLADI

Paralel çete; Gezi kalkışmasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan üzerinden halkı kışkırtmaya başladı. Paralel devlet yapılanmasının gazetesi olduğu iddia edilen Zaman Gazetesi, Berkin Elvan’ın üzerinden halkı sokağa dökmeye çalışıyor.

ZAMAN GAZETESİ, 7 AY SONRA BERKİN ELVAN’I HATIRLADI

Gezi kalkışmasının zirvede olduğu dönemde (16 Haziran 2013) başından yaralanan Berkin Elvan’ın sağlık durumu hakkında 6 ay 23 gün (203 gün) haber yapmayan Zaman Gazetesi, 17 Aralık ve 25 Aralık kirli operasyonun ardından Berkin Elvan’ı hatırladı. 

Zaman Gazetesi’nde 6 Ocak 2014 tarihinde yayınlanan haberde, Gezi eylemlerinde komaya giren Berkin Elvan için doğum günü yapıldığı haberleştirildi.

“BERKİN ELVAN EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ”

Zaman Gazetesi; 11 Mart 2014 tarihinde yayınlanan haberinde ise, “Berkin Elvan eylemine polis müdahalesi” başlığını kullandı ve polise yapılan şiddet görmezden gelindi. Zaman Gazetesi”nin haberinde, kaldırım taşlarının sökülerek iş yerlerinin tahrip edilmesi, AK Parti seçim arabalarının yakılması yer almadı.

“BERKİN ELVAN’I BAHANE EDİP OKMEYDANI’NI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER”

Aynı Zaman Gazetesi; 16 Kasım 2013 tarihinde yayınlanan haberinde ise, “Berkin Elvan’ı bahane edip Okmeydanı’nı savaş alanına çevirdiler” başlığını kullanmıştı. Aynı Zaman, dün 9 sütuna verdiği, “Berkin Türkiye’yi ağlattı” başlıklı haberi ile bir gencin ölümü üzerinden istismara soyundu.

AYDINLIK GAZETESİ’NDEN İLGİNÇ KARİKATÜR

Zaman Gazetesi’nin yanı sıra Aydınlık Gazetesi’nde ilginç bir karikatür yayınlandı. Mustafa Bilgin tarafından yapılan karikatürde, Berkin Elvan’ın ölümü tasvir edildi. Karikatürde, Berkin Elvan’ın, “Neden şimdi Berkin?” sorusuna, “Hesabını soracakların çıkmasını bekledim!” cevabını verdiği ifade ediliyor. Aydınlık Gazetesi’nin söz konusu karikatürle, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 41 Ergenekon sanığının tahliye olmasına atıfta bulunması dikkat çekiyor.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLAMADI

Gezi eylemlerinin olduğu günlerde açıklamada bulunan ve eylemcilere çapulcu denmemesi gerektiğini söyleyen Fetullah Gülen, Berkin Elvan için yeniden ortaya çıktı. Filistin’de siyonist İsrail tarafından katledilen çocuklar için taziye mesajı yayınlamayan, Bangladeş Cemaati İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla’nın idam edilmesi hakkında açıklamada bulunmayan Fetullah Gülen, Gezi kalkışmasında ölen Berkin Elvan için taziye yayınladı. Gülen, mesajında siyasi söylemde bulunarak, şunları söyledi:

“Sağduyu ve uzlaşıyla örgütlenmesi gereken devlet aklının öfke ve kine mağlub olduğu zor günler geçirmekteyiz. Bu nefret atmosferi, toplumun muhtaç olduğu sevgi, sükunet ve birbirini anlama çabasını ortadan kaldırmakta; yukarıdan aşağıya doğru çatışmacı bir üslûbu telkin etmektedir. Bir AVM inadıyla başlayan hadiseler teskin edileceğine kutuplaştırıcı bir dille körüklenmiş ve bugüne kadar birçok gencimizin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. 15 yaşındaki küçük Berkin Elvan, bu atmosferin son kurbanı.

Elvan ailesine ve yakınlarına başsağlığı diler, bugüne kadar pek çok acıyla dağidâr olmuş ama temkin ve teyakkuzunu korumayı başarmış Alevi kardeşlerimize sabrı cemil niyaz ederim.”

GÜLEN, ŞİDDET UYGULAYAN POLİSLERİN GÖREVDEN ALINMASINA KARŞI ÇIKTI

Gezi eylemlerinde birçok gencin hayatını kaybetmesine neden olan kişilerin paralel devlet yapılanmasında görevli polisler olduğu ortaya çıkmış, söz konusu polislerin görevden alınması başta Fetullah Gülen olmak üzere Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu tarafından eleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum