1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zalimlere Meyletmekten Ne Zaman Vazgeçeceksiniz?
Zalimlere Meyletmekten Ne Zaman Vazgeçeceksiniz?

Zalimlere Meyletmekten Ne Zaman Vazgeçeceksiniz?

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Suriye’nin Halep kentinde yaşanan vahşi katliamların ardından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Suriye halkının katilleriyle aynı masaya oturma çağrısı yapılıyor!

14 Aralık 2016 Çarşamba 12:30A+A-

Musa Umeyr Genç / Haksöz Haber

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) son günlerde Halep’te yaşanan katliamlar hakkında yaptığı açıklamada Ankara’ya Tahran, Bağdat, Beyrut ve Şam ile masaya oturmasını tavsiye ediyor. Bu açıklamalardan anlaşılan bağlı oldukları partinin eski genel başkanı Mustafa Kamalak’ın Şam’da Suriye halkının katili Beşşar Esed’i ziyaret etmesine benzer bir tavrı hükümetten beklemekteler.

kamalak_esed.jpg
Saadet Partisi’nin eski genel başkanı Mustafa Kamalak, Suriye’de katliamlara öncülük eden Beşşar Esed ile görüşmüştü. (2012)

Aynı çevre Suriye’de 6 yıldır devam eden Esed diktasının hamisi İran’a tek bir söz söylemezken, yeterli olmasa da Suriye halkının yanında yer alan iktidarın Suriye politikasını ise ‘hamaset’ olarak tahfif ediyor. İktidarın hamasetten uzaklaşması için İran gibi Rusya gibi Suriye’de katliamlar mı yapması gerekiyordu?

Masaya oturmayı teklif ettikleri güçler bugün Halep’te, son 6 yıldır ise tüm Suriye’de kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç demeden kardeşlerimizi katledenlerin ta kendileridir! Kendilerine soruyoruz, bize bu katil ordusuyla mı masaya oturmayı teklif ediyorsunuz? Biz Müslümanların başka Müslümanlara böyle bir zillet halini çıkış yolu göstermesine şahitlik etmekten hicap duyduk, siz bunu ciddi ciddi önermiş olmaktan hiç utanmadınız mı?

Son olarak yaşanan bu kadar vahşete rağmen bu çarpık bakış açısında ısrar eden bu çatı altındaki samimi Müslümanlara sesleniyoruz: Ya bu tutumun değişmesini sağlayın ya da bu zalimlere meyleden tavırdan beri olduğunuzu ilan edip bu tutum sahiplerinden uzaklaşın. Bağlı olduğunuz yapı bugüne kadar Suriye meselesinde hiç iyi bir sınav vermedi, tarihe bu şekilde geçmek istemiyorsanız, ‘Müslümanların yüzüne bakacak halimiz kalsın’ diyorsanız ve en önemlisi hesap gününde bu yanlışınızın vebali altında kalmamak için daha ne bekliyorsunuz?

AGD tarafından yapılan açıklamaların bir kısmı:

agd_suriye_aciklama_-(1)-001.jpg

agd_suriye_aciklama_-(2)-001.jpg

vatan_genclik_saadet_genclik.jpg
Türkiye’deki baş Esed’çi mihraklardan Vatan Partisi’nin gençlik teşkilatı Öncü Gençlik, Saadet Partisi’nin gençlik kollarını ziyaret etmişti. (30.11.2016)

HABERE YORUM KAT

5 Yorum