1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. "Zafer Günü"nde Katliam: 51 Ölü, 268 Yaralı
Zafer Gününde Katliam: 51 Ölü, 268 Yaralı

"Zafer Günü"nde Katliam: 51 Ölü, 268 Yaralı

Mısır'da güvenlik güçleri darbe karşıtı göstericilere gerçek mermilerle müdahale etti. Ülke genelindeki gösterilerde ölü sayısının 51'e yükseldiği bildirildi.

07 Ekim 2013 Pazartesi 10:17A+A-

İsrail'e karşı 1973'te Süveyş'te kazanılan zaferin yıldönümü törenlerinde güvenlik güçleri darbe karşıtlarının üzerine ateş açtı.

51 kişinin öldüğü olaylarda, yüzlerce yaralı var. Mısır'da 1973 Arap-İsrail Savaşı’nın 40’ıncı yıldönümü kana bulandı. Kahire'deki Tahrir meydanında düzenlenen askeri tören sırasında darbe karşıtları güvenlik güçleri ve ordu yanlılarıyla karşı karşıya geldi.

Kahire'deki olaylar diğer kentlere de sıçradı. İskenderiye ve Süveyş'te de sokaklar karıştı. Ülke genelinde güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 51 kişi öldü, 268 kişi de yaralandı. Gündüz başlayan çatışmalar gece geç saatlere kadar devam etti.

Mısır İçişleri Bakanlığı, 423 kişinin halkı arbedeye teşvik ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. Öte yandan Hürriyet ve Adalet Partisi, darbe karşıtlarının öldürülmesi konusunda uluslararası soruşturma başlatılmasını istedi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, göstericilere şiddet uygulanması ve öldürülmelerinden Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim sorumlu tutuldu.

TRT

HABERE YORUM KAT