1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Yüzlerce Sivili IŞİD’çi Diye Esir Alıp İşkence Ettiler
Yüzlerce Sivili IŞİD’çi Diye Esir Alıp İşkence Ettiler

Yüzlerce Sivili IŞİD’çi Diye Esir Alıp İşkence Ettiler

Şii milisler ve Irak rejim askerleri yüzlerce IŞİD'çiyi esir aldıklarını iddia edip zafer sarhoşluğuyla görüntüler, yayınlamışlardı. Ancak çöllerde zincirleyip kilometrelerce yürüttükleri bu esirlerin IŞİD mensubu olmayan siviller olduğu ortaya çıktı.

28 Mayıs 2015 Perşembe 14:14A+A-

Irak’ta rejim askerlerinin geri çekilmesi üzerine 17 Mayıs’ta IŞİD’in eline geçen Ramadi’de yüzlerce kişi, rejim polisiyle Hizbullah milisleri tarafından “terörist” şeklinde lanse edilerek tutuklanıp birbirlerine zincirlendikten sonra çölde onlarca kilometre yürütüldü.

Lübnan’da yayın yapan Al Mayadeen televizyonunda yayınlanan görüntülere göre, Hizbullah sivil mülteci kılığında dolaşan yüzlerce IŞİD militanının yakalandığını duyurarak zafer görüntüleri yayınladı.

Ancak kısa bir süre sonra, yakalananların IŞİD militanları olmadığı ortaya çıktı. Şii milisler ve rejim askerlerince söz konusu işkenceye maruz kalanlar iddiaya göre IŞİD’den kaçarak yollara düşen yüzlerce Iraklı sivil idi. Hizbullah’ın “sivil görüntülü IŞİD militanları” dediği kişiler, Bağdat’a doğru yola çıktıktan bir süre sonra Şii milislerle Irak polisi tarafından IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla kuşatıldıktan sonra birbirlerine zincirlendi.

Sonra gözleri bağlanan yüzlerce mülteci tek sıra halinde Anbar eyaletindeki bir çölden onlarca kilometre yürütülerek götürüldü.

Al Mayadeen televizyonu görüntülerin, IŞİD’e karşı savaşan Şii milislerin de bu örgütten geri kalmadığının kanıtı olduğunu kaydetti.

Şii milislerden oluşan Ketaib Hizbullah'ın (Hizbullah Tugayları) Askeri Sözcüsü Cafer el-Hüseyni, Ramadi civarında yüzlerce IŞİD mensubunu esir aldıklarını söylemişti. Cafer el-Hüseyni, basına yaptığı açıklamada, IŞİD'e yönelik Ramadi bölgesinde düzenledikleri operasyona ilişkin, "Yürüttüğümüz ciddi bir operasyon sonucu yüzlerce IŞİD’liyi esir aldık. Bu birinci operasyonumuz değil son da olmayacak" demişti.

s2.jpeg

siivil.jpeg

re4.jpeg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum