1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Yüz Binler Hamas’ın 25. Yılı İçin Gazze’de
Yüz Binler Hamas’ın 25. Yılı İçin Gazze’de

Yüz Binler Hamas’ın 25. Yılı İçin Gazze’de

Gazze'de yüz binler HAMAS'ın kuruluşunun 25. yıldönümünü coşkuyla kutluyor.

08 Aralık 2012 Cumartesi 15:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze, tarihî bir gün daha yaşıyor. İsrail’in 8 gün süren saldırısından alnı ak bir şekilde çıkan Gazze halkı, Hamas’ın lideri Halid Meşal’in de eşlik ettiği kutlamalar için el-Ketibe Meydanını hınca hınç doldurdu. "Siccil Taşları Özgürlük Yoludur!" adlı kutlamada tekbirler susmuyor.

2006’daki seçimleri kazanmasından sonra 2007’den bu yana Gazze’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas, bugün 25’inci yıldönümünü 45 yıl sonra sürgünden dönen liderinin katılımıyla kutlamaya başladı.

Kutlamalara çocuğundan yaşlısına, erkeğinden kadınına yüz binlerce Filistinli katıldı. Haen devam eden kutlamalara Filistinli tüm direniş grupları da icabet etti. İzzeddin el-Kassam birlikleri de askerî düzen içinde meydandaki yerini aldılar.

Tevhid bayraklarıyla süslenen meydanın birçok noktasına Şeyh Ahmed Yasin ve son saldırıda şehit düşen İzzeddin el-Kassam komutanın Ahmed el-Caberi’nin posterleri asıldı.

Platformda M75 Kassam Roketi

Adeta bir zaferin kutlandığı 25. Yıl etkinliklerinde platforma dev Kassam roketi maketi yerleştirildi.

gaza-gazze_25_inci-yil_kutlama-hamas.jpg

Kassam roketi, Hamas mensuplarının üretimi olup son İsrail saldırısına karşı “Siccil Taşları” adı verilen direnişin önemli bir ayağını oluşturmuştu.

Göstericiler HAMAS’ın flamalarının yanı sıra Ortadoğu’da intifada hareketlerinin yaşandığı ülkelerin bayraklarını da taşıyor.

Marşların okunduğu, duaların okunduğu kutlamada birçok Hamas temsilcisi söz aldı. Filistin Başbakanı İsmail Heniyye’nin de bir yaptığı konuşmadan sonra Hamas lideri Halid Meşal, beklenen konuşmasına başladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Heniyye, Ahmed el-Caberi’nin sadece Hamas’ın değil, tüm Filistinlilerin ve hatta tüm Müslümanların komutanı olduğunu söyledi ve Gazze’nin 8 günlük savaşta kazandığı zaferde Mısır’ın rolünü şöyle ifade etti:: ''2008'de Gazze'ye savaş Kahire'den açıldı, 2012'de zafer Kahire'den ilan edildi.”

İSRAİL'İ TANIMIYORUZ!

Meşal, Caberi ve şehitleri selamlayarak başladığı konuşmasında Gazzelileri tebrik etti. Caberi’yle birlikte Gazze’de katledilen bebeklerin, çocukların, kadınların hepsinin kanlarının mübarek olduğunu ve kendileri için çok değer içerdiğini ifade eden Meşal, tüm şehitler için Rabbimizden rahmet diledi ve intikamlarının alınacağını belirtti. Meşal, Mısır için hayırdan başka bir şey istemediklerini ve inşallah şu anki sıkıntılı süreci aşacaklarına dair inançlarının tam olduğunu ifade etti.

İsrail işgalinin tanımalarının mümkün olmadığını söyleyen Meşal, özgür Filistin devletinden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. “Filistin bizim toprağımızdır, bundan asla ödün vermeyiz. bir karış toprak için müzakere etmeyiz.” diyen Meşal, birlik mesajları da verdi.

Meşal, Hamas'ın temel ilkeleri konusunda asla pazarlık yapmayacağını deklare etti. Filistinli gruplara temel değerlerimizden vazgeçmeme ve İsrail'i tanımama üzerinden Filistin için birlik olmaya hazır olduklarını ifade eden Meşal, tüm farklılılkara rağmen Filistin için mücadele edenleri tek çatı altında toplanmaya davet etti.

Heniyye ve Meşal’in konuşmasından ayrıntıları inşallah paylaşacağız…

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Özgür Suriye ordusu flaması Halid Meşal'in eliyle de Gaze'de yükseltildi:

HABERE YORUM KAT