1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yürek Yakan Bir Zulüm ve Cengâverlik Öyküsü
Yürek Yakan Bir Zulüm ve Cengâverlik Öyküsü

Yürek Yakan Bir Zulüm ve Cengâverlik Öyküsü

Suriye’nin başkenti Şam kırsalında bulunan Cobar’da yaşanan bir hadise Esed ordusunun vahşette sınır tanımadığını bir kez daha ortaya koydu.

05 Haziran 2013 Çarşamba 13:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yer Suriye’nin başkenti Şam’a bağlı Cobar semti…

Esed ordusunun askerleri, çocuğuyla birlikte genç bir kadını tutuklarlar. Gencecik kadına tecavüz etmiş olma ihtimalleri yüksek olan zalimler yaptıkları işkence sonrasında kadını yarı çıplak bir şekilde caddeye atarlar. Kadını kurtarmayı deneyecek olan muhaliflere tuzak hazırlamak için kadını ayaklarından vurdular. Böylece kadın hareket edemeyecek ve kendisini kurtarmak için davranan muhalifler Esed askerlerinin kurşunlarına hedef olacaklar. Sonrasında kadının çocuğuna işkence ederek çocuğu ağlatan askerler, bunu duyan kadının etraftan yardım istemesini beklerler.

Bölge bir çatışma bölgesi ve muhalifler tuzağın farkında. Ancak genç kadın yaralı ve oldukça kötü durumda. Kendisini caddeden kurtarmak ve ilk müdahalede bulunmak için ölümü göze almaları gerektiğinin farkındalar. Nitekim kadını bu halde bırakmanın utancını yaşamaktansa ölümü göze alacaklar.

4 Yiğit; 4 Cengâver; 4 Şehit

Ve tek tek atılmaya başlıyorlar kadını kurtarmak için, fakat her defasında keskin nişancılar tarafından açılan ateşe maruz kalıyorlar. Kadını kurtarmak için harekete geçen birinci kardeşimiz keskin nişancılar tarafından vuruluyor ve şehit düşüyor.

İkinci kardeşimiz davranıyor ve şehit düşüyor.

Üçüncü kardeşimiz de şehit düşüyor.

Son olarak “Al Salhiya Özgürlük Savaşçıları” tugayından bir kardeşimiz Hişam el-Kurdi atılıyor ve o da şehit düşüyor.

Genç kadın yaklaşık 10 saat boyunca maruz kaldığı fiziksel ve psikolojik işkence sonrasında öldü. Kurtarmaları mümkün olmadığı halde caddeye atılan dört yiğit, dört cengâver de onunla birlikte katledildi.

İşte bu, Suriye’de her gün yaşanan ve dünyanın ölümcül bir sessizlikle izlediği tabloların bir örneğidir.

Duyan gören gibi değildir. Ve bu manzarayı gören, bunu görmektense ölmüş olmayı dileyecektir!

HABERE YORUM KAT

13 Yorum