1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yunanistan’da Çalışanlar Greve Gidecek
Yunanistan’da Çalışanlar Greve Gidecek

Yunanistan’da Çalışanlar Greve Gidecek

Yunanistan’da, kamu ve özel sektör çalışanları, hükümetin reformlar çerçevesinde iş ve sosyal güvenlik koşullarına getirdiği değişiklikleri protesto etmek amacıyla yarın 24 saatlik grev kararı aldı.

11 Kasım 2015 Çarşamba 17:02A+A-

Yunanistan’da, kamu ve özel sektör çalışanları, hükümetin reformlar çerçevesinde iş ve sosyal güvenlik koşullarına getirdiği değişiklikleri protesto etmek amacıyla yarın 24 saatlik grev kararı aldı.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği’nin (PAME) çağrısıyla yapılacak greve kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra bakanlıklardaki memurlar, devlet hastanelerinde görevli sağlık çalışanları, eğitim görevlileri, eczacılar, doktorlar, gazeteciler, noterler, avukatlar, inşaatçılar, denizciler ve liman çalışanlarının katılacağı bildirildi.

Yeni vergi kanununa itiraz eden serbest meslek sahiplerinin de destek vereceği belirtilen grev nedeniyle şehir içi sefer yapan otobüs, troleybüs, tramvay, metro ve banliyö trenlerinin çalışmayacağı, gemilerin limanlarda bağlı kalacağı kaydedildi.

AA

HABERE YORUM KAT