1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yunan Profesör İraklidis: Türkiye saldırgan bir ülke değil
Yunan Profesör İraklidis: Türkiye saldırgan bir ülke değil

Yunan Profesör İraklidis: Türkiye saldırgan bir ülke değil

​​​​​​​Yunanistanlı Profesör Aleksis İraklidis, Türk-Yunan ilişkilerindeki sorunların sorumlusunun Türkiye değil, Yunanistan olduğunu söyledi.

20 Ağustos 2020 Perşembe 16:16A+A-

Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin gerildiği bir dönemde bu kez Atina'dan özeleştiri niteliğinde bir ses yükseldi.

Atina Pantion Üniversitesi Uluslararası ilişkiler ve Kriz Yönetimi Profesörü Aleksis İraklidis, ikili ilişkilerdeki sorunlarla ilgili objektif değerlendirmelerde bulundu.

Bir radyo programında konuşan Yunan Profesör, ikili sorunlardan Atina yönetimini sorumlu tuttu; Doğu Akdeniz'deki gerilimde Türkiye'nin haklı olduğunu söyledi.

"Türkiye, Doğu Akdeniz'de, Mısır'dan da büyük bir kıyı şeridine sahip, buna rağmen Türkiye'nin hak arayışına, 'hayır' diyoruz." ifadesini kullanan İraklidis, Türk tezinin daha akılcı ve bilimsel olduğunu vurguladı.

Yunan Profesör, Atina yönetiminin savunduğu 12 millik kara suları, 10 millik FIR hattı ve tek taraflı belirlenen kıta sahanlığının uluslararası hukuka aykırı olduğunu da anlattı, bunların sakıncalarına dikkat çekti.

Profesör İraklidis, "Türkiye, Turgut Özal döneminde AB'ye üye olmuş olsaydı, bugün Türk-Yunan sorunları mevcut olmayacaktı" diye konuştu.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT