1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yüksekova’da Yaşlı Bir Müslüman Katledildi
Yüksekova’da Yaşlı Bir Müslüman Katledildi

Yüksekova’da Yaşlı Bir Müslüman Katledildi

Yüksekova'da İslami hassasiyeti ile bilinen 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız silahlı saldırıya uğradı.

12 Kasım 2014 Çarşamba 17:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde daha önce PKK tarafından tehdit edilen Hacı İrfan Atsız adlı 60 yaşındaki yaşlı adam evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre Yüksekova İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız saat 15.00 sularında evinin bahçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hacı İrfan Atsız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 

İLKHA’da yer alan haberde 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız’ın PKK tarafından katledildiği ve sırf Müslüman olmasından dolayı defalarca tehdit edildiği, inançlarından taviz vermeyince de hedef alınarak katledildiği belirtildi. 

Haberde Hacı İrfan Atsız’ın bir yakının açıklamasına yer verildi: “Yüksekova’da inançlı insanlar sürekli ölümle tehdit ediliyor. Ben Hacı Abi’yi çok iyi tanıyorum ve katledilmesinin tek nedeni Müslüman olmasıydı. İnanıyorum ki Hacı Şehit oldu, Allah şehadetini kabul etsin.” 

Güvenlik güçlerinin, saldırının ardından kaçan kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

14 Yorum