1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yükseköğretimde Vesayeti Böyle Kurmuşlar
Yükseköğretimde Vesayeti Böyle Kurmuşlar

Yükseköğretimde Vesayeti Böyle Kurmuşlar

Askeri bürokrasinin, öğretim görevlileri atamalarına bile müdahale ettiği ortaya çıkan belgelerle belli oldu.

27 Aralık 2011 Salı 10:29A+A-

 

2005 yılında, Eskişehir 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderilen bir belgede Balıkesir Üniversitesi'ne atanan bir öğretim görevlisinin "irticai görüşlere" sahip olduğu iddia edilerek atanmasının durdurulması istenmiş.

Bir süre önce siyaset ve hukuk üzerinde vesayet kuran çevrelerin üniversiteler üzerinde de nasıl baskı kurduğu ortaya çıktı. Balyoz soruşturması kapsamında yapılan aramalarda bulunan 2005 tarihli bir belgede üniversitelerde görevli öğretim üyelerinin atanmalarına bile karışılmıştı.Eskişehir

1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Kurmay Başkanı Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığına gönderdiği yazıda Malatya İnönü Üniversitesinden Balıkesir Üniversitesine atanan, Öğretim Görevlisi M. A.'nın irticai görüşlere sahip olabileceği endişesiyle atamasının durdurulmasını istediği ortaya çıktı.
Askerin üniversiteye baskı belgesi

Balyoz İddianamesinin ek delil klasörleri 2. DVD dizi 15'te yer alan belgede Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi M.A'nın görevi, "irtica" şüphesiyle engellenmeye çalışılmış.

YÖK ve Üniversiteler üzerinde nasıl bir baskı kurduğunu ortaya koyan belgede Mehmet Aslan'ın Malatya İnönü Üniversitesinden Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine atandığı, Aslan'ın irticai görüşlere sahip olabileceğini ifade ederek atanmasının durdurulmasını isteniyor.
Duyum aldık tarikat bağlantısı olabilir

Öğretim üyesinin atanmasının durdurulmasının istendiği belgede şu ifadeler yer alıyor:

1- Malatya İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde Maliye Hukuku dersi vermekte olan ve hakkında irticai faaliyetler ve tarikat türü oluşumlarla bağlantısı bulunduğuna dair kuvvetle muhtemel duyumlar bulunan Mehmet Aslan isimli Öğretim Görevlisinin Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine atanmasının yapıldığı ilgi ile bildirilmiştir.

2- Anılan şahsın Hava Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı tugay seviyesindeki bir komutanlığın Garnizon komutanı olarak görev aldığı ender yerleşim yerlerinden biri olan Bandırma ilçesinde tek yükseköğretim konumundaki fakülteye atandığı ve yakın bir gelecekte fakültenin üst kademesinde görev alabileceği düşünüldüğünde bahse konu zararlı faaliyetlerini artırarak devam ettirme teşebbüsünde bulunabileceği değerlendirilmektedir.

3- Mehmet Aslan isimli öğretim görevlisi ve faaliyetleri hakkında detaylı çalışmaların devam ettiği ilgiyle bildirilmiş olup söz konusu atamanın değiştirilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması komutanlık emirlerine maruzdur.:

Milligazete

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT