1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yolsuzluklarla mücadele anlayışımız başbakanlığıma mal oldu
Yolsuzluklarla mücadele anlayışımız başbakanlığıma mal oldu

Yolsuzluklarla mücadele anlayışımız başbakanlığıma mal oldu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da esnafla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Davutoğlu, ekonomik sorunlara değindiği konuşmasında, "Yolsuzluklarla mücadele anlayışımız başbakanlığıma mal oldu." dedi.

15 Aralık 2021 Çarşamba 23:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Perpa'da esnafla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, "Yolsuzluklarla mücadele anlayışımız başbakanlığıma mal oldu.Rekabet Yasası'nı çıkarıp asalak gibi toplumun üzerine çökmüş olan bazı faiz, kur ve ihale baronlarına karşı halkın emanetini korumak en temel meselemdi" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Başbakanlığıma mal olan ve üzerime her türlü çetenin gelmesine sebep olan temel konu, yolsuzluklarla mücadeleydi. Şeffaflık Yasası'nı, İmar Yasası'nı, İhale Yasası'nı, Rekabet Yasası'nı çıkarıp asalak gibi toplumun üzerine çökmüş olan bazı faiz, kur ve ihale baronlarına karşı halkın emanetini korumaktı. 5 yıl içinde gelinen tabloyu görüyorsunuz. 3-5 yandaş müteahhidin toplumun bütün imkanlarını kullandığı, geniş kesimlerin ise büyük yoksulluk içinde çırpındığı bir dönem" dedi.

Davutoğlu konuşmasında ayrıca, "Ekonominin bu halde olmasının altında maalesef ekonominin ehil ellerde olmaması yatıyor. Ülke kaynaklarının tarumar edilmesi yatıyor. Bunu, yüreğim yanarak, başında bulunduğum, yönettiğim bir ülkenin içine düştüğü durumu her gün görmekten büyük ıstırap hissederek zikrediyorum. Asla bu sözler muhalefet yapmak saikiyle söylenmiş sözler değil. Keşke her şey düzgün yönetilmiş olsa, keşke ehil yöneticiler, bu konuları bilen yöneticiler iş başında olmuş olsa, keşke son 3 yıl içinde 4 Merkez Bankası Başkanı, 4 TÜİK Başkanı, 3 Hazine ve Maliye Bakanı değişmemiş olsa ve her şey düzenli gitseydi de biz iktidardakileri alkışlıyor olsaydık. Ama öyle değil." ifadelerini kullandı.

Birçok ekonomik problemi aktaran ve çözümün umursamaktan geçtiğini ifade eden Davutoğlu, "Buraya size bir karamsarlık tablosunu paylaşmak için gelmedim. Size şu teminatı veriyorum. Akıllı, yetenekli, tecrübeli, bilgili devlet adamlarının çözemeyeceği bir kriz yoktur. Çözülemeyecek kriz yoktur. Türkiye, çok dinamik bir insan unsuru, çalışkan bir insan unsuru, bin yıllık esnaf kültüründen gelen bir ticari ahlakın olduğu bir yer. Çözülmeyecek mesele yok. Ama çözecek kim? Çözecek olanlar bilgisiyle, tecrübesiyle, ahlakıyla toplumun kendisine verdiği emaneti en iyi şekilde koruyabilenler olur." dedi.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum