1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yollar Kapandı, THY ve İDO Seferleri İptal
Yollar Kapandı, THY ve İDO Seferleri İptal

Yollar Kapandı, THY ve İDO Seferleri İptal

Türk Hava Yolları, yurt genelinde bugün beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle iç hatta 39, dış hatta ise 5 seferini iptal etti. Ayrıca birçok ilde kar yağışı nedeniyle yollar kapandı.

06 Ocak 2015 Salı 11:29A+A-

 

Kar yağışı nedeniyle başta İzmir Ankara yolu olmak üzere birçok yerde yollar ulaşıma kapandı.

Afyonkarahisar-Dinar, Bingöl-Diyarbakır, Çaldıran-Doğbayazıt, Erzurum-Karlıova, Eruh-Şırnak, Horasan-Eleşkirt ve Erzurum-Çat-Karlıova-Bingöl yolları kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı.

İzmir - Ankara Karayolunun, Kula İlçe merkezi geçişi yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kula'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden geçen İzmir-Ankara Karayolu ulaşıma kapandı. Yolda bulunan araç sürücüleri trafik ekipleri tarafından benzin istasyonlarına yönlendiriliyor.

Karayolları bölge müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre toplam 2 greyderin Kula ilçesinde yol açma çalışması yaptığı ayrıca ekiplerin yolda tuzlama çalışmasının yaptığı bildirildi.

Yolda kalan sürücüler yolun kapalı olduğunu ve yolların açılmasını beklediklerini söyledi.

İSTANBUL'A BEKLENEN KAR GECE YARISI GELDİ

İstanbul'da ise beklenen kar yağışı gece saatlerinden itibaren başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un yaptığı uyarıların ardından, beklenen kar yağışı İstanbul'a gece saatlerinde geldi.

Saat 01.30 sıralarında başlayan yağış kentin yüksek kesimlerinde aralıklarla etkisini sürdürdü.

Kar nedeniyle Beylikdüzü'nde binaların çatıları, park halindeki araçların üstü ve yeşil alanlar karla kaplandı; bembeyaz oldu.

İBB EKİPLERİ TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPIYOR

Oluşabilecek buzlanmaya karşı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaya üst geçitlerde ve yollarda tuzlama çalışması yaptı; kar küreme araçları da ana arterlerde hazır bekletildi. Öte yandan, İBB tarafından kışla mücadele çalışmaları kapsamında ana yollardaki bariyerlerin yanlarına da tuz çuvallarının konulduğu görüldü.

Kar yağışının ilerleyen saatlerde şehir genelinde etkisini artırması bekleniyor.

BİRÇOK İLDE YOLLAR KAPANDI

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi. Kurumdan yapılan açıklamada, Afyonkarahisar-Dinar, Bingöl-Diyarbakır, Çaldıran-Doğbayazıt, Erzurum-Karlıova, Eruh-Şırnak, Horasan-Eleşkirt ve Erzurum-Çat-Karlıova-Bingöl yollarının kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Öte yandan, Ayancık-Sinop karayolunun 5. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşımın, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlandığı da kaydedildi.

AFYON VE ÇEVRESİ

Bu arada, Afyonkarahisar'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, trafik polisleri  kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermedi. Afyonkarahisar'ı, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Eskişehir ve Konya'ya bağlayan karayollarında trafik durdu. Ankara karayolu Gömü beldesinden, Antalya karayolu Başağaç köyünden, Eskişehir karayolu Gazlıgöl beldesinden, Kütahya karayolu ise Bayramgazi köyünden itibaren ulaşıma kapandı. Konya karayoluna araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor,yol durumu hakkında sürücüler uyarılıyor.

Karayolları ekipleri,  yolları ulaşıma açabilmek için aralıksız çalışıyor.  Yollarda mahsur kalan vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve diğer ilgililer tarafından dinlenme tesislerine yönlendiriliyor. Mahsur kalanlara AFAD ve AKUT ekiplerinin kumanya hazırladığı belirtildi.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında oluşturulan kriz masasında tüm gelişmeler takip ediliyor. 

Öte yandan, 112 Acil Servis ekipleri, zaman zaman meydana gelen yaralamalı trafik kazalarına ulaşmakta güçlük çekiyor. Ekipler, arazi ve paletli araçlarla olay yerlerine gitmeye çalışıyor.

UŞAK VE ÇEVRESİ

Uşak'ta da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ankara ve İzmir karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları 25. Şube Şefi Tuncay Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürdüğünü belirterek, ekiplerin Uşak-Ankara karayolu Dumlupınar mevkisinde yolu açık tutmak için yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti.

Dumlupınar mevkisinde 03.00 itibarıyla trafiğin Afyonkarahisar istikametine açıldığını ifade eden Güney, sadece zincirli ve kar lastikli araçların geçişine izin verildiğini, Uşak-İzmir karayolu Yenişehir rampaları mevkisinde de ulaşımda aksamalar yaşandığını söyledi.

Güney, kar yağışı ve tipinin yanı sıra bölgede buzlanmanın da görüldüğüne dikkati çekerek, "Ekiplerimiz sabaha kadar görev başında olacak. Sürücülerden tek isteğimiz zincirsiz olarak yola çıkmamaları. Banaz'da oluşan araç kuyrukları şu an itibarıyla azaldı. Ancak yağış şiddetli şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Bu arada, akşam saatlerinde kapanan Eşme-Denizli karayolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

THY'NİN 44 SEFERİ İPTAL

Türk Hava Yolları (THY), yurt genelinde bugün beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle iç ve dış hatta bazı seferlerini iptal ettiğini bildirdi.

THY resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, iç hatta Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanları ile Antalya, İzmir, Ankara, Gaziantep, Adıyaman, Amasya-Merzifon, Denizli, Batman, Alanya, Diyarbakır, Sivas, Konya ve Kayseri çıkışlı 39 seferin iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, dış hatlarda Atatürk Havalimanı'ndan Üsküp ve Budapeşte'ye yapılacak karşılıklı sefer ile Cenevre-İstanbul uçuşunun iptal edildiği kaydedildi.

Bugün beklenen olumsuz hava durumunun THY uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, yolculardan uçuşların son durumuna ilişkin bilgileri, THY resmi internet sitesi ile "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeleri istendi.

İPTAL EDİLEN SEFERLER

Türk Hava Yolları'nın (THY) hava şartları dolayısıyla iptal ettiği seferler şöyle:

-07.00'de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Antalya, 
-08.55 Antalya-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 
-15.10 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Antalya, 
-17.05 Antalya-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 
-16.30 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-İzmir, 
-18.15 İzmir-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı,
-06.30 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Ankara, 
-08.30 Ankara-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 
-10.00 İstanbul-Ankara, 
-11.50 Ankara-İstanbul, 
-06.00 İstanbul-Gaziantep, 
-08.30 Gaziantep-İstanbul, 
-16.00 İstanbul-İzmir, 
-18.00 İzmir-İstanbul, 
-06.40 İstanbul-Adıyaman, 
-09.15 Adıyaman-İstanbul, 
-06.00 İstanbul-Amasya, 
-08.20 Amasya-İstanbul, 
-06.30 İstanbul-Denizli, 
-08.30 Denizli-İstanbul, 
-09.30 İstanbul-Batman, 
-12.10 Batman-İstanbul, 
-09.05 İstanbul-Alanya, 
-11.25 Alanya-İstanbul, 
-07.05 İstanbul-Diyarbakır, 
-09.45 Diyarbakır-İstanbul,
-07.50 İstanbul-Üsküp, 
-09.10 Üsküp-İstanbul, 
-08.55 İstanbul-Sivas, 
-11.20 Sivas-İstanbul, 
-19.15 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Ankara, 
-21.15 Ankara-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
-07.30 İstanbul-Budapeşte, 
-09.25 Budapeşte-İstanbul, 
-06.40 Gaziantep-Ankara, 
-06.20 Gaziantep-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
-18.00 İstanbul-Trabzon, 
-15.00 Cenevre-İstanbul, 
-19.00 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Konya, 
-20.40 Konya-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 
-12.25 Ankara-Antalya, 
-14.00 Antalya-Ankara, 
-18.30 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Kayseri, 
-20.15 Kayseri- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı.

BUDO SEFERLERİ İPTAL

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, bugün 07.00, 09.00 ve 12.00'de gerçekleştirilmesi planlanan Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferleri elverişsiz hava koşulları dolayısıyla programdan kaldırıldı.

Ayrıca, 08.00, 10.45 ve 12.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) ile 09.30'da yapılması planlanan Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) seferleri de iptal edildi.

İDO'DAN DA  İPTALLER

stanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı,  08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy ve 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

 

HABERE YORUM KAT