1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yokuş: “Suriyeli Çocuklara Uzanan Yardım Eli Kesiliyor!”
Yokuş: “Suriyeli Çocuklara Uzanan Yardım Eli Kesiliyor!”

Yokuş: “Suriyeli Çocuklara Uzanan Yardım Eli Kesiliyor!”

Özgür-Der Suriye Halkıyla Dayanışma Komisyonu Başkanı Hasip Yokuş, İHH’nın maruz kaldığı operasyonu değerlendirdi.

14 Ocak 2014 Salı 13:37A+A-

Özgür-Der Suriye Halkıyla Dayanışma Komisyonu Başkanı Hasip Yokuş, Kilis'te İHH ofisine yapılan baskını değerlendirdi.

OPERASYON SÜRPRİZ DEĞİL

Operasyonu sürpriz bir gelişme olarak görmediğini belirten Hasip Yokuş, “Gerek geçtiğimiz günlerde yaşanan TIR operasyonu, gerekse Today’s Zaman’da yayınlanan ve MOSSAD mahreçli olduğuna inandığım belgeler bu tip operasyonların ön hazırlıkları gibiydi.” dedi.

AÇLIKTAN ÖLEN, SOĞUKTAN DONAN SURİYELİ ÇOCUKLARIMIZA UZANAN YARDIM ELİNİ KESME OPERASYONU

Bu tip operasyonların esasında Suriye halkı ve direnişiyle dayanışma azmini geliştiren ümmet iradesini sindirmeyi amaçladığını belirten Hasip Yokuş, şunları kaydetti:

“Bu operasyon, Suriye’de yetim ellere uzanan yürekleri sindirme operasyonudur! Açlıktan ölen, soğuktan donan Suriyeli çocuklarımıza yardım amacıyla uzanan eli kesme operasyonudur. Belli ki bu yardım ve kardeşlik eli birilerini rahatsız etmiş.”

ÜZÜCÜ OLAN, TAŞERONLUĞA SOYUNMUŞ YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİN TUTUMU

Operasyonun arkasındaki asıl iradenin belli olduğuna ve bunun öteden beri İHH ve benzeri kuruluşları karalamaya ve sindirmeye çalıştığına dikkat çeken Yokuş, “Operasyonun arkasındaki asıl iradeyi tahmin etmek güç değil. Asıl üzücü olan, bu tip operasyonlara gönüllü taşeronluk yapan yerli işbirlikçilerdir.” dedi.

KÜRESEL ÖLÇEKLİ BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Suriye halkı ve direnişinin yanında tutum belirleyen başta Müslümanlar olmak üzere tüm kesimlere yönelik olarak küresel ölçekli bir saldırının söz konusu olduğunu belirten Yokuş, bunların bir hesabının olduğunu ancak Kadir-i Mutlak olan Allah’ın hesabının da görmezlikten gelinemeyeceğini ifade etti.

Hasip Yokuş, bu bağlamda şunları kaydetti:

“Küresel ölçekli bir saldırıyla karşı karşıya olduğumuzun farkında olmamız lazım. Mısır’da, Tunus’ta, Suriye’de ve Türkiye’de meydana gelen gelişmeler esasında tahmin ettiğimizden daha büyük ve daha kapsamlı bir operasyonla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Bir Müslüman olarak şunu da belirtme ihtiyacını hissediyorum: Birilerinin bazı hesapları varsa Kadir-i Mutlak olan Allah’ın da elbette bir hesabı vardır. Ve Allah’ın hesabı bütün hesapların üstündedir!”

(Kaynak: Islahhaber.com)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum