1. HABERLER

  2. HABER

  3. YÖK'e Vakıf Üniversitelerini Kapatma Yetkisi
YÖK'e Vakıf Üniversitelerini Kapatma Yetkisi

YÖK'e Vakıf Üniversitelerini Kapatma Yetkisi

Alt komisyonda görüşülen kanuna göre YÖK, mali yükümlülüklerini yerine getirmeyen vakıf üniversitelerini kapatabilecek.

23 Haziran 2014 Pazartesi 10:06A+A-

‘Türkiye Sağlık Enstitüleri Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda YÖK’e vakıf üniversitelerini kapatma yetkisi veriliyor.

Mevcut YÖK Kanunu’nda bulunan ve öğretim üyelerinin geçici görevlendirmelerini içeren maddeye ‘üniversitenin’ ibaresi yerine getirilen ‘devlet üniversitesi’ ifadesinin, vakıf üniversitelerini öğretim üyesi açığıyla karşı karşıya bırakacağı düşünülüyor. Tasarıda yer alan diğer bir değişiklik ise yaklaşık 3 yıl önce kaldırılan üniversiteden atılma ile ilgili oldu. Buna göre, öğrenciler 2 yıllık ön lisans programlarını 4 yıl; 4 yıllık lisans programlarını 7 yıl; 5 yıllık bölümleri 8 ve 6 yıllık alanları 9 yılda bitirmek zorunda kalacak.

Mevcut YÖK Kanunu’nda bulunan ve öğretim üyelerinin geçici görevlendirmelerini içeren maddeye de ‘üniversitenin’ ibaresi yerine getirilen ‘devlet üniversitesi’ ifadesinin, vakıf üniversitelerini öğretim üyesi açığıyla karşı karşıya bırakacağı düşünülüyor.

Tasarıda yer alan diğer bir değişiklik ise yaklaşık 3 yıl önce kaldırılan üniversiteden atılma ile ilgili oldu. Buna göre, öğrenciler 2 yıllık ön lisans programlarını 4 yıl; 4 yıllık lisans programlarını 7 yıl; 5 yıllık bölümleri 8 ve 6 yıllık alanları 9 yılda bitirmek zorunda kalacak.

 

HABERE YORUM KAT