1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. YÖK Heyeti Gazze'yi Ziyaret Etti
YÖK Heyeti Gazzeyi Ziyaret Etti

YÖK Heyeti Gazze'yi Ziyaret Etti

YÖK heyetini kabul eden Heniyye: "Mavi Marmara Gazze için dönüm noktası oldu."

02 Temmuz 2012 Pazartesi 10:48A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze'yi ziyaret eden YÖK heyetini kabul etti.

Gazze İslâm Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılmak üzere Gazze'ye giden Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Yekta Saraç başkanlığındaki heyeti Filistin Başbakanı İsmail Heniyye  makamında kabul etti.  

Heniyye, YÖK heyetiyle Gazze'de görüşmekten dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek Türkiye'nin Filistin halkına değişik alanlardaki yardımlarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Heniyye YÖK heyetini kabulü esnasında yaptığı açıklamada Filistin halkının Siyonist işgal tarafından sıkı bir kuşatmaya ve düşmanca tutuma maruz kaldığı son yıllarda Türkiye'nin Filistin davası lehine önemli rol oynadığını vurgulayarak Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın muhtelif alanlarda Filistin halkına verdiği destekten son derece memnun olduklarını ifade etti.

Heniyye, Mavi Marmara olayının da Gazze'ye uygulanan ambargonun kırılmasında ve etkisinin azaltılmasında önemli rol oynadığına dikkat çekerek "Mavi Marmara katliamında şehit edilen Türkiyeli kardeşlerimizin kanları Gazze'nin maruz kaldığı durumun değişmesi ve muhasaranın kırılması için bir dönüm noktası oldu" dedi.

Heniyye, Türkiye ile Filistin arasında eğitim ve öğretim alanında işbirliğinin geliştirilmesinden de son derece memnun olduklarını dile getirerek özellikle Gazze İslam Üniversitesi'ne bağlı olarak Türkiye'nin yardımıyla bir eğitim hastanesi inşa edilmesinin kendilerine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Hastanenin hem tıp eğitimi hem de halka hizmet konusunda önemli bir rolünün olacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum